Архив

BMW 328 Hommage 2011

Само няколко дни, след като BMW празнува 75-годишнината на 328, компанията разкри юбилейноBMW-328-Hommage-Concept-преден-ъгъл-Автомобили автомобил концепция през 2011 г., която е една от най-стилните и оригинални концепции за последните няколко годиниBMW 328 Hommage concept. Тя изглежда като това, което ще представлява BMW Vision ConnectedDrive концепцията за класическа състезателна кола.

Единственото нещо, което не е оригиналът, е името на колата. Наречена Hommage 328 , концепцията предлага много умна комбинация от ретро-шик и най-новите материали и инженеринг. По този начин, това е малко като при BMW Mille Miglia концепцията от 2006 г.

BMW 328 Hommage е мечта-машина. Това е лек, много лек, с тегло от едва 780 кг автомобил. Функционален, благодарение на своите минималистични детайли и олекотен състезателен дизайн. И бърз, благодарение на 3.0 л редови 6 -цилиндров редови двигател.

BMW-328-Hommage-Concept-900767312Инженерите на BMW са в състояние да поддържат теглото на 328 Hommage до минимум чрез използване на въглеродни влакна в цялото тяло и шаси – на основата на опита на BMW.  

Интериорът на BMW 328 Hommage концепция е много по- футуристичен от екстериора. Съдейки от външната страна, може да се очаква просто дървен волан, табло от обикновен алуминий и конвенционален скоростен лост.  Вместо това има уютна конзола, обгръщаща центъра, където се помещават силно стилизиран  скоростният лост и IDrive регулаторът. Воланът също изглежда модерен, въпреки че не е затрупан с обичайния набор от ключове и бутони, които често се срещат в съвременните автомобили.BMW-328-Hommage-Concept-2011-widescreen-14

На страната на пътника, няколко видни часовници и хронографи ви напомнят  на състезателния оригинален  328 от миналото. Въпреки това те не са всъщност часовници, те са всъщност един чифт Iphones, облечени в ретро дрехи.

Освен въглеродни влакна, кожа и алуминий, дизайнерите умишлено използват много малко други материали. В допълнение, всеки материал, който е използван, също се вижда. Особено приятен е контрастът между технически изглеждащите въглеродни влакна и античната, топла кафява кожа.

Като цяло дизайнът на BMW 328 Hommage концепция е един от най- емоционалните и вълнуващи, които сме виждали в продължение на няколко години. За съжаление шансовете това да се използва са почти нула.  Най-доброто, на което може да се надяваме, е, че някои от стилизиращите детайли могат да намерят приложение в последващо поколение на Z4…