Архив

Volkswagen Taos 2022

Въпреки компактността – един от най-напредничавите в моделната гамаvolkswagen-taos-el-suv-

Американското подразделение на Volkswagen официално представи новия компактен кросоувър Taos. Снимки на новостта и подробности за техническото й оборудване станаха известни на 14 октомври 2020. Отвън отбелязваме интересния дизайн на решетката на радиатора, при който хромираната лента е насочена от фаровете към емблемата на марката.

В страничната част отбелязваме щамповането в долната част на вратите, както и масивни первази и удължения на арките на колелата. В задната част на задната врата има малък спойлер.

Интериорът на автомобила е получил първокласно изпълнение – вече в стартовата конфигурация, Taos има двуцветна тапицерия на седалките, независимо от използвания материал.

В максималната версия можете да разчитате на кожения интериор. Фаровете се превключват автоматично от сензор, има влизане без ключ в кабината и двигателят може да се стартира дистанционно.

volkswagen-taos-el-suvСедалката на водача има 8 позиции наведнъж. Имайте предвид, че новият Volkswagen е придобил зимен пакет, който включва отопляем волан, предно стъкло и дюзи за миене. Предните седалки получават не само отопление, но и възможност за вентилация. Специално място е отредено на модерната мултимедийна система MIB3, към която можете да се свържете безжично.

Автомобилът е на модулната платформа на Групата MQB – дълъг 4,45 м, широк 1,84 м, висок 1,62 м, при база 2,68 м. Багажното пространство е 455 л.

Под капака е разположен 1,5-литров турбо двигател, способен да генерира 158 к. с. Двигателят работи в тандем с 8АКПП или патентован 7-лентов DSG робот. В някои версии можете да разчитате на система за задвижване на всички колела. Автомобилът се предлага в 3 нива на оборудване, наречени S, SE и SEL.