Архив

Monthly Archives: март 2021

Lexus води проучване на надеждността на автомобила на J.D. Power за 2021 г.

Собствениците на Land Rover съобщават за повече проблеми на превозно средство от всяка друга марка

Lexus-GX 460

Lexus-GX 460

Източник: autoblog.com, със съкр.

Излезе последното проучване на надеждността на автомобила на J.D. Power и не е изненадващо, че Lexus е на върха за девети път през последните 10 години. Точно зад Lexus е Porsche, следван от Kia, която е най-високо класираната марка на масовия пазар в проучването. Genesis, марката с най-висок рейтинг за миналата година (през първата година, включена в резултатите), падна от първа на осма, въпреки че седанът G80 наистина спечели награда в средния си луксозен сегмент. Porsche 911 бе обявен за най-надежден модел от J.D. Power за втори път през последните три години.

Превозните средства, които се изследват, са от моделната 2018 г., което означава, че собствениците са имали три години, за да опознаят своите автомобили и камиони. Забележително е, че тазгодишното проучване показва значително подобрение в цялостната надеждност на автомобила, проследено от J.D. Power. Общото ниво на проблемите, отчетено по броя на проблемите на 100 превозни средства (PP100), е намаляло с 10% в сравнение с миналата година.

Продължение

Световна премиера на LF-Z Electrified

Визия за нова ера за Lexuslex-lfz-cy21-0018-1x1-2

  • Световна премиера на LF-Z Electrified – електрически концептуален модел, демонстриращ новата визия на марката Lexus и стремежите й в областта на електрификацията;

Lexus ще ускори разработването на нови автомобили, за да посрещне разнообразните и променящи се нужди на клиентите по света;

  • Двадесет напълно нови и усъвършенствани модела ще бъдат представени през следващите пет години, включително електрически, plug-in хибридни електрически и хибридни електрически модели в широка продуктова гама;
  • Lexus ще събере на едно място екипите отговарящи за технологии, дизайн и планиране, за да постигне гъвкава развойна дейност в новия технологичен център в Шимояма, Япония.

30 март 2021 г.: Световният онлайн дебют на концептуалния модел LF-Z Electrified днес дава началото на бъдещи инициативи и старта на нова ера в еволюцията на марката Lexus.

Lexus постига уникално пазарно позициониране чрез едновременното създаване на най-широката гама от премиум хибридни електрически автомобили, производството на суперавтомобила LFA и други дръзки динамични модели под знака “F”. Хибридна електрическа стратегия на марката довежда до постигането на почти двумилионни продажби в глобален мащаб от представянето на RX 400h през 2005 г., а днес предлага на пазара девет хибридни електрически и напълно електрически модела в приблизително деветдесет държави по света. Изключителните постижения на Lexus като технологичен иноватор и световен лидер в областта на електрифицираните задвижвания осигурява на марката перфектна платформа за посрещане на нови предизвикателства.

Продължение

Peugeot 208 е на първо място в продажбите в Европа

Peugeot 2008 също постига отлични резултати800_duo_e208_e2008_rvb_ccurens_v001 (1)

Peugeot постигна рекорд в търговското си представяне в Европа за първите два месеца на 2021 г.: Peugeot 208 е най-продаваният  автомобил, а Peugeot 2008 е на четвърто място, което поставя два  от моделите на марката в топ 5 на най-продаваните автомобили в  Европа.

За втори пореден месец Peugeot 208 е на върха на продажбите на  автомобили в Европа. Също така за пръв път, освен първа по продажби  за месеца, марката е начело на продажбите за годината.

Peugeot 2008 също постига отлични резултати и е на трето място от  началото на годината, и на четвърто за месеца с 64% ръст в сравнение с  2020 г., при спад на пазара от 21%.

Това е забележителен резултат, особено предвид на това, че за последен  път марката е заемала такава позиция през март 2008 г. Постижението е резултат от упоритата работа на всички екипи на марката в продължение  на няколко години.

Този успех в B сегмента идва в момент, в който Peugeot подменя логото  си и лансира изцяло новото Peugeot 308, и потвърждава стратегическия  избор на лъвската марка.

GAZ Group стартира производството на LNG автобуси

Първите седем превозни средства вече са доставени

Разширяваме вече темата за автобуси и микробуси в сайта

LiAZ-5292  LNG buse  GAZ Group

LiAZ-5292 LNG buse GAZ Group

RusAutoNewsCom.- Както съобщават от пресцентъра на компанията, GAZ Group стартира масовото производство на автобуси LiAZ-5292 LNG в автобусния завод в Ликино, принадлежащ на GAZ Group. Гамата превозни средства на GAZ Group ще бъде разширена с автобусите, работещи на втечнен природен газ. Компанията също произвежда автобуси и търговски превозни средства, работещи на сгъстен природен газ.

Първите седем превозни средства вече са доставени в Челябинск. Градският модел с нисък под се превърна в първия автобус от голям клас, работещ на втечнен природен газ, масовото производство на който стана в Русия. Автобусът е преминал успешно тестовете, проведени в Челябинск през есента на 2020 г. Междувременно в момента тестовете се прилагат върху автобусите LiAZ-5292 LNG в Санкт Петербург.

LiAZ-5292 LNG е изключително екологичен автобус. Моделът е оборудван с руския двигател YaMZ-536. Втечненият газ се съхранява в крио-резервоар под налягане, което не надвишава 19 атмосфери. Обемът на крио-резервоара от 375 литра осигурява пробег от 300 км с едно зареждане. Технологията, използвана в автобуса, поддържа постоянна температура на горивото от -160° C и предпазва горивото от въздействието на околната температура. Резервоарът за гориво е разположен в задния надвес на машината, което осигурява бърз и удобен достъп за поддръжка, без да е необходимо демонтирането на резервоара.

Продължение

Sollers ще прави електрически микробус Ford Transit през 2022 г. в Русия

Очаква се на руския пазар делът на електромобилите да нарасне до 4% към 2025 г.

Electric Ford Transit-2022   E  Transit

Electric Ford Transit-2022
E Transit

rusautonews.com

Sollers планира да стартира производството на електрическия Ford Transit в Русия през 2022 г., паралелно с основната дизелова платформа, както каза представител на компанията пред „Комерсант“. Ford Motor представи електрически лек търговски автомобил Transit през ноември 2020 г., като обяви стартирането на производството за началото на 2022 г. Междувременно САЩ разкриха и производствени планове във Ford Otosan в Турция, насочени към европейския пазар.

Според изчисленията на Sollers делът на електрическите превозни средства в продажбите на лекотоварни автомобили ще бъде около 1,5% на руския пазар през 2022-2023 г. Очаква се делът да нарасне до 4% към 2025 г.

„Вече наблюдаваме търсенето на електрически превозни средства от някои клиенти: сегментът за електронна търговия и международните компании, работещи в Русия, които използват лекотоварни автомобили в градския транспорт“ – както заяви Sollers.

Продължение

Производството на новото шаси Isuzu Elf 8.0 стартира в Русия

Новият модел от Уляновск има увеличен полезен товарNew-low-tonnage-Isuzu-Elf-8.0-chassis-Isuzu-Rus-800x500_c

RusAutoNewsCom.- Производството на новото ниско тонажно шаси Isuzu Elf 8.0 започна в завода на Isuzu Rus в Уляновск. Новият на руския пазар има увеличен полезен товар с 500 кг в сравнение с предшественика си. Стандартната версия е многофункционално шаси в пълен размер с полезен товар до 5200 кг.

Както съобщават от пресцентъра на компанията, захранващата линия Elf 8.0 е почти идентична с модела Elf 9.5: рама, предна ос и задна ос с максимално натоварване съответно от 3,1 тона и 5,9 – 6,4 тона. Силовият агрегат на модела е същият, от друга страна, двигател 4HK1 (155 к. с., 419 Нм) в комбинация с 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Новото шаси на Isuzu Elf 8.0 ще се предлага в три модификации: стандартно, задвижване на всички колела и версия с газов двигател.

Стандартната версия е многофункционално шаси в пълен размер с полезен товар до 5200 кг. Редица модификации са приложени върху шасито 4 × 4 във версията със задвижване на всички колела, подобрявайки геометричната способност на автомобила при пробег: увеличен просвет, липсата на предна защита срещу подливане и подобрена геометрична проходимост способност.

Продължение

Daimler Kamaz Rus обяви данните за 2020 г.

Формира се дилърска мрежа

Daimler Kamaz Rus Mercedes-Benz Actros

Daimler Kamaz Rus Mercedes-Benz Actros

Autostat.- Daimler Kamaz Rus е продал 3747 автомобила през 2020 г., включително камиони Mercedes-Benz и Fuso, камиони SelecTrucks втора ръка и автобуси Setra и Mercedes-Benz. Камионите Mercedes-Benz и Fuso запазиха пазарните си дялове, както съобщават от пресцентъра на компанията.

Както беше отбелязано, 2020 г. стана белязана от пускането на дългоочаквания модел: новото поколение Euro-6 Actros 1845 LS на руския пазар. Камионът се произвежда в завода в Набережни Челни. Компанията успя да изпълни плана за продажби на Actros Euro 6 до края на миналата година. Клиентите, чийто бизнес е съсредоточен върху международен транспорт на територията на Европа, са оценили предимствата на модела по отношение на екологичността и намаляването на пътните такси.

Моделът Zetros ще се върне в Русия през 2021 г., като отсъстваше на вътрешния пазар няколко години, поради липсата на стандартната версия на Евро-5. Моделът е разработен от Mercedes-Benz по-късно и Daimler Kamaz Rus решава да пусне отново Zetros в Русия.

56 пълноценни партньори се обединиха, за да формират дилърската мрежа на камиони Mercedes-Benz в края на 2020 г., шест от които започнаха работа през миналата година.

Пазарният дял на електромобили в Италия нараства със 123% на годишна база през февруари

Надпреварата за електрификация продължава в Европаitaly-top-10-bevs-february-2021

Докато автомобилните пазари намират изход от пандемията, електромобилите оставят по-голяма следа месец след месец. Италия вижда по-силни продажби през февруари след мек старт на годината, тъй като всички електрифицирани превозни средства допринасят за замяната на традиционните силови агрегати.

Италианският автомобилен пазар разширява последните тенденции през втория месец на 2021 г. С около 144 000 регистрации, общият пазар намалява с над 12% на годишна база (година по-рано), постоянен белег на пандемията на коронавируса. Бензиновите и дизеловите автомобили губят повече от една трета от миналогодишния обем, като сега се установяват съответно на 32,8% и 25% пазарен дял. Традиционните хибридни превозни средства от своя страна отбелязват най-доброто си представяне досега, достигайки 28,8% дял, тъй като преминаването към лека електрификация на повечето модели продължава.

Чистите електрически превозни средства се повишават от нивата от януари, завършвайки при 3457 регистрации или 2,4% пазарен дял. Това е 37% подобрение на годишна база, със сигурност положително, но не толкова силно, колкото в късните месеци на 2020 г. Това все още може да е последица от постигнато през декември, което води до ниска наличност на BEV на склад или първоначален тласък от повечето марки хибриди, най-вероятно комбинация от двете. Със сигурност очакваме делът на BEV да продължи да расте, започвайки следващия месец с края на тримесечието.

Продължение

2021 Toyota RAV4 EV: в сътрудничеството на Toyota Motor и Tesla Motors

С литиево-йонни батерии, разработени от Teslatoyota-rav4-ev-exterior-01-770x430

avtocar2020.com

Електрическият SUV – Toyota RAV4 EV, има типичен външен вид за този тип автомобили, но със значителни разлики. Мощният и тежък корпус 4574x1816x1816 мм е проектиран да подобри аеродинамичните характеристики, които са само 0.30 Cd за общо тегло от 1828 кг.

Нова радиаторна решетка на предната броня, по-аеродинамични огледала и дълбок заден спойлер, както и добре обмислена облицовка на дъното допринесоха за намаляването на коефициента на съпротивление на Toyota RAV4 EV в сравнение с неговия бензинов аналог. То е равно на 0,34 Cd.

Също така в електрическия модел консумацията на енергия от батерията е намалена чрез използването на LED фарове за къси светлини с дълги светлини от халогенни проектори, LED дневни светлини, които се затъмняват към странични светлини и LED задни светлини.

Високото място за сядане, ниският обтекател и наклонения капак и дългите странични стъкла позволяват добра видимост на водача.

Продължение

Renault представя новия Kangoo Van E-TECH Electric

Включени по-голяма батерия и DC бързо зарежданеrenault-kangoo-van-e-tech-electric-charging

На 24 март Renault представи изцяло новия Kangoo Van E-TECH Electric (обявен през 2020 г.), който ще замени Kangoo Z.E. по-късно тази година.

Новият Kangoo изглежда по-добре и трябва да бъде по-способен от изходящото поколение. Капацитетът на батерията се увеличи до 44 кВтч (11 кВтч или 33% повече от 33 кВтч по-рано), а обхватът сега е 265 км (165 мили) WLTP.

Друг забележим ъпгрейд е 75 кВт и 245 Нм електрически мотор, в сравнение с недостатъчно мощните 44 кВт и 225 Нм в Kangoo Z.E.

Третата промяна, свързана с EV, е възможност за бързо зареждане с постоянен ток до 75 кВт и възможност за трифазно зареждане (до 22 кВт).

Трите неща, споменати по-горе, наистина трябва да направят разлика и да привлекат повече клиенти, но това не са единствените подобрения. Обещава се, че Renault Kangoo Van E-TECH Electric ще предложи най-добрата ширина на отваряне на страничните врати и по-добро оборудване.

Продължение