Архив

Monthly Archives: юли 2020

Обявиха Volkswagen Tiguan (2021)

Бестселърът има разширени възможностиVolkswagen-Tiguan-2021-1024-01

Източник: netcarshow.com

През 2019 г. VW Tiguan беше най-успешният моделq както за марката Volkswagen, така и за Volkswagen Group, с произведени над 910 000 бройки. През целия му живот са произведени повече от шест милиона, а е предвидено за Tiguan да получи цялостна актуализация, включваща нови стилове на интериора и екстериора, и иновативни функции за помощ на водача и комфорт.

Външност

Предният край е напълно нов. Новата решетка, която се влива в стандартните LED фарове, е с по-широка визуална връзка между Volkswagen Tiguan и по-големите модели като European Touareg и Atlas Cross Sport. Новата емблема на Volkswagen е разположена централно отпред. Привлекателните броня също са претърпели преобразяване.

В задната част надписът Tiguan вече е на видно централно положение под емблемата на VW. Надписът 4Motion за моделите със задвижване на всички колела също е преработен. Нови дизайни на колелата за всяка линия на довършват външните промени. Продължение

Асоциацията на автомобилните производители (ААП) избра ново ръководство

Храбрин Иванчев застава начело на Асоциацията на автомобилните производители768x432

Асоциацията на автомобилните производители (ААП) избра за свой нов председател Храбрин Иванчев, изпълнителен директор на „КИА Моторс България“. Той сменя Александър Миланов, директор на „БМВ България“, който бе председател на управителния съвет три последователни мандата – максимално разрешените според от устава.

Иванчев е изпълнителен директор на „КИА Моторс България“ повече от 18 години. От 15 години той е управител на дилърството на „Субару“ в София. През 2007 г. Иванчев става управител на франчайз подразделението на „Europcar“ в България. От 2006 г. той е член на съвета на директорите на „Б.Л. лизинг“, а от 2016 г., два последователни мандата, е член на управителния съвет на ААП.

Продължение

Fiat Chrysler и PSA ще се превърнат в Stellantis

Сливането ще стане през следващата година51066464_403

(Reuters) – Комбинираната компания, произтичаща от сливането на италиано-американския автомобилен производител Fiat Chrysler Automobiles (FCHA.MI) и френския собственик на Peugeot PSA (PEUP.PA), ще се нарича Stellantis, съобщиха автомобилостроителите преди дни.

Stellantis произлиза от латинския глагол „stello“, което означава „да се озари със звезди“, заявиха от компаниите.

Имената и логотипите на съставните марки на групата ще останат непроменени след прогнозираната сделка през първото тримесечие на 2021 г.

Продължение

Правителството на Обединеното кралство стимулира електромобилния сектор

Освен за възстановяване на автомобилния сектор, значителна сума ще отиде за зелени технологии

Levc-LCV- електрически е-транспортер UK Лондон-

Levc-LCV- електрически е-транспортер UK Лондон-

Правителството на Обединеното кралство е отпуснало 73,5 млн паунда финансиране чрез Центъра за разширяване на задвижването. Това включва десет проекта в автомобилния сектор за разработване на технологии за намаляване на емисиите на CO2. Значителна част от парите се изразходват за подобряване на производството и технологията на електрическите превозни средства.

Правителството на Обединеното кралство събра този пакет за финансиране в светлината на пандемията на коронавируса. Средствата в размер на около 81,4 млн евро са предназначени да допринесат за възстановяването на автомобилния сектор със своите 14 000 работни места и в същото време да насърчават развитието на зелени технологии, според министъра на труда Надим Захави.

Британското правителство има за цел да подпомогне развитието на „високоефективни и свръхлеки компоненти и да помогне да се отдалечи автомобилната индустрия далеч от използване от нея на технологиите за изкопаеми горива“. Това трябва да се постигне, като се даде възможност за производство на по-голям обем автомобили с ниски емисии, търговски превозни средства и компоненти във Великобритания. Сред тези, които ще се възползват от инициативата са Jaguar Land Rover, BMW, Ford, LEVC и Cummins.

Продължение

Германия заделя 500 млн евро за зареждане на електромобили

Ще се инсталират около един милион обществени места за зареждане до 2030 г.wallbox-quasar-for-bi-directional-dc-charging_100740643_l

БЕРЛИН (Reuters) – Германското министерство на икономиката иска да отдели 500 млн евро (567 млн долара), за да подкрепи въвеждането на станции за зареждане на електрически автомобили, съобщиха двама правителствени източници пред Reuters преди време.

Сумата, част от 2,5 млрд евро, специално насочена към разширяване на инфраструктурата на електрически превозни средства, ще бъде насочена към частни потребители, включително домакинства и строители, посочват източниците.

Берлин има за цел да инсталира около един милион обществени места за зареждане до 2030 г. спрямо 27 730 в момента, ключова стъпка за справяне с тревогите на потребителите относно обхвата на шофиране на автомобили с батерии, които до момента представляват едва 0,6% от превозните средства по немските пътища.

Продължение