Архив

Monthly Archives: май 2021

Панелът на американския сенат иска да увеличи данъчния кредит за EV до 12 500 долара

GM и Tesla биха спечелили най-много, тъй като отделните компании нямаше да получат кредити,

Електрическо превозно средство, зареждащо се на безплатна обществена станция за зареждане

Електрическо превозно средство, зареждащо се на безплатна обществена станция за зареждане

прекъснати след определен брой продажби

Източник, американското caranddriver.com

Все още не е закон, но в Конгреса се случват неща, които могат да добавят до 5000 долара към настоящия федерален данъчен кредит за електрически превозни средства от 7500 долара.

Сметката ще добави 2500 долара към кредита за електромобили, направени в САЩ, и още 2500 долара, ако е направена от синдикални работници.

Настоящият лимит от 200 000 превозни средства на автомобилен производител също ще изчезне – помагайки най-много на GM и Tesla – в полза на цялостно спиране, след като повече от половината автомобили, продавани в САЩ, са електрически.

Настоящият федерален данъчен кредит за някой, който купува електрическо превозно средство, има максимална стойност от $7500. Нов законодателен акт, наречен „Чиста енергия за Америка“, който премина през финансовия комитет на Сената на САЩ тази седмица, ще увеличи този размер до 12 500 долара, но това не е просто пряко увеличение.

Продължение

Такси на бъдещето?

Руският банков гигант Sber влиза в надпреварата за превозни средства без шофьор с напълно

Тестване на прототипа FLIP в Москва

Тестване на прототипа FLIP в Москва

автономна, екологична кола

© SberPress

Напълно самоуправляващо се превозно средство, използващо акумулаторни батерии, които може да бъдат заменени за пет минути, беше разкрито от технологична компания, собственост на руската банка Sber, и разработчиците казват, че така би изглеждало таксито в бъдеще.

Наречен FLIP, проектът представлява последното, пето поколение самоуправляващи се превозни средства, което означава, че е напълно автономно и няма нито седалка на водача, нито табло. Като с размер на обикновен лек автомобил, той е с 40% по-просторен, според разработчиците му, SberAutoTech. Футуристичното превозно средство – прототипът прилича на лъскава кабина на кабинковия лифт с колела – може да побере до шест души.

Продължение

Peugeot e-Expert – Водородът е в серийно производство

Какво включва превозното средство и режими на управлениепежо1

Източник: greencarcongress.com

Peugeot се превърна в един от първите производители, които предлагат серийно производство, от 2021 г. нататък в сегмента на компактните микробуси, електрическа версия, захранвана от водородна горивна клетка в допълнение към електрическата си версия с батерии.

Новият Peugeot e-Expert Hydrogen включва нова електрическа система с водородни горивни клетки със средна мощност, специфична за STELLANTIS. Въз основа на EMP2 (Ефективна модулна платформа), новият Peugeot e-Expert Hydrogen е напълно електрическо превозно средство, съчетаващо два бордови източника на електрическа енергия. Превозното средство включва:

  • Водородна горивна клетка, разположена в отделението на двигателя в предната част на автомобила, която доставя електричество на електрическия двигател чрез рекомбиниране на съдържащия се в резервоара водород с кислород от въздуха. Той изпуска само водни пари през изпускателната тръба.
  • Електрически мотор с постоянен магнит с максимална мощност от 100 кВт, осигуряващ максимален въртящ момент от 260 Нм. Разположен на предната ос, този електрически задвижващ механизъм е подобен на този на Peugeot e-Expert (акумулаторен електрически модел), който се откроява по-специално с редуктор, адаптиран към ограниченията за натоварване, присъщи на използването на търговски превозни средства.
  • Литиево-йонна батерия с високо напрежение, разположена под седалките в кабината, с капацитет 10,5 кВтч и мощност 90 кВт.
  • Трифазно вградено зарядно устройство от 11 кВт, разположено в двигателното отделение.
  • Система от резервоари, състояща се от 3 резервоара за съхранение на водород, разположени под пода, с общ капацитет 4,4 кг при налягане от 700 бара.

Продължение

Volkswagen започна производството на новия кросоувър Taos в Русия

Разкрити са и техническите характеристики на кросоувъра

Volkswagen Taos 2021

Volkswagen Taos 2021

RusAutoNewsCom.- Volkswagen стартира серийното производство на новия кросоувър Taos в завода на ГАЗ в Нижни Новгород. Според пресцентъра на компанията, 63 милиона евро са инвестирани в стартирането на производството на модела.

Разкрити са и техническите характеристики на кросоувъра. Гамата двигатели на компактния модел включва атмосферен агрегат с мощност от 110 к. с. Двигателят работи с 5-степенна ръчна или 6-степенна автоматична скоростна кутия. Новият Taos ще се предлага изключително като версия с предно предаване с този двигател.

Превозното средство ще се предлага и с турбо двигател със 150 к. с. на руските клиенти. Кросоувърът с предно предаване ще се предлага и с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Версията със задвижване на всички колела със 7-степенна автоматична скоростна кутия ще бъде друга опция.

Продължение

Руската технологична компания Yandex тества роботиката в американски колеж

Автономни роботи за доставка на храна излизат на тротоарите в Ан Арбър, Мичиган

Два Yandex Rover очакват следващата си мисия за доставка извън Amer’s Deli в Ан Арбър, Мичиган. Руската технологична компания се стреми да добави към списъка си с местни предложения за доставка на храна до есента.

Два Yandex Rover очакват следващата си мисия за доставка извън Amer’s Deli в Ан Арбър, Мичиган. Руската технологична компания се стреми да добави към списъка си с местни предложения за доставка на храна до есента.

ANN ARBOR, Мичиган – Наскоро в един ден следобед робот за доставка си проправи път по претъпкан тротоар на State Street. Той направи рязко спиране пред Deli на Amer, завъртя се на 90 градуса и се върна на място за паркиране с точните движения на войник.

Някои минувачи бяха смаяни от гледката. Други минаха точно покрай тях. Една клиентка на магазин използва паркирания робот като лична маса, след което оставя празната си бутилка с вода на капака.

Как пешеходците и посетителите се отнасят към роботите е едно нещо, което той не може да контролира. Как се отнасят роботите към тях? Това е много в неговата компетентност и част от това, което Yandex се надява да научи от своите операции в сърцето на този колеж.

Yandex пусна своите Rovers, оборудвани със специални гуми за сняг, извън Москва миналия април.

Yandex си партнира с Deli’s Amer, за да достави храна с Rovers, шестколесни ботове за доставка, които тежат около 150 паунда и са достатъчно големи, за да носят еквивалента на пет големи пици. До есента компанията очаква да добави още ресторанти към своите предложения за доставка тук.

Нарастването на тези операции тази пролет не е толкова трудно, колкото да се започне от нулата, казват от производителя, отчасти защото Yandex вече има тестови превозни средства за самоуправление по пътищата на Ан Арбър. Компанията внедри седем от своите тестови превозни средства Hyundai Sonata миналата година, а софтуерът за самоуправление, който е в основата на тези операции на улиците, е същият основен софтуерен стек, използван от Rovers на тротоара.

Продължение

UAZ ще стартира производство на автомобили в Етиопия

Предприятието ще достигне проектния капацитет от 3000 единици годишно до края на 2023 г.

UAZ Pickup

UAZ Pickup

RusAutoNewsCom.- Както съобщиха от пресцентъра на компанията, компаниите UAZ и Bazra Motors подписаха споразумение за сглобяемото производство в Етиопия.

Компаниите са подписали споразумение за стартиране на производството, развитие на продажбите и организиране на следпродажбено техническо обслужване на продуктите на Уляновския автомобилен завод в Демократична република Етиопия, след преговорите, проведени по време на официалното посещение на руския делегация в източноафриканската държава.

Подписаното споразумение предлага организиране на сглобяване по метода SKD в производствените мощности на Bazra Motors в град Комболча (щат Амхара). Всъдеходите и моделите Hunter от класическата линия SGR ще се търкалят от конвейера на предприятието, заедно с цялата гама превозни средства UAZ Patriot, Pickup и Profi. Гамата от модели ще бъде допълнена с добавянето на уникални версии в бъдеще, специално проектирани за етиопския пазар.

Очаква се предприятието да достигне проектния капацитет от 3000 единици годишно до края на 2023 г. Доставката на първата партида от 64 комплекта превозни средства е планирана за август тази година.

Green Scout прави 6-колесна електрическа амфибия за всички терени

Ще навлезе на пазара за продажби не по-късно от лятото на 2021 г.moskow

Базираната в Москва стартираща компания Green Scout разработва 6-колесна електрическа амфибия за всички терени (ATV). Разработката на високопроходимия автомобил започва през 2017 г.; експериментален прототип е произведен през зимата 2019 г., а презентационен модел е демонстриран през лятото на 2020 г.

ATV е широк 1,8 м, с височина 1,2 м; пътен просвет е 0,45 м. Теглото е 450 кг. Скоростта на сушата е до 70 км в час; скоростта на водата е 5 км в час. Превозното средство има задвижване на всички колела, като всяко колело има мощност от 3 кВт. Разработваният модел използва литиево-железен фосфатен акумулатор, доставен от Vista.

В момента компанията планира да завърши модификации на ATV и планира да навлезе на пазара за продажби не по-късно от лятото на 2021 г.

Green Scout търси инвеститори, които да финализират ATV и да започнат производството. Местоположението на компанията и производството не е важно – Green Scout оставя това на инвеститорите.

Китайските продажби на автомобили нарастват допълнително през април

През периода януари-април продажбите на автомобили в страната са нараснали с 51,8% на годишна база до

Снимката, направена на 9 декември 2020 г., показва общата поточна линия на автозавод на пекинския Hyundai в град Кангжоу, северна китайска провинция Хъбей / Синхуа

Снимката, направена на 9 декември 2020 г., показва общата поточна линия на автозавод на пекинския Hyundai в град Кангжоу, северна китайска провинция Хъбей / Синхуа

8,75 милиона бройки

Китайските продажби на автомобили са нараснали с 8,6% на годишна база до 2,25 милиона броя през април, показват данни на Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM) в сряда.

Въпреки че темпът на растеж е по-бавен от 74,9-процентовия ръст на годишна база през март, производството и продажбите на автомобили продължават да нарастват – възходяща тенденция на фона на солидния инерционен темп на възстановяване през миналия месец, според асоциацията.

През периода януари-април продажбите на автомобили в страната са нараснали с 51,8% на годишна база до 8,75 милиона бройки.

Китайският автомобилен сектор отчете силни резултати от износа през април. Китайските автомобилни компании изнесоха 151 000 автомобила през април, като нараснаха с 13,7% на месец и 1,1 пъти на година, съобщи CAAM.

През първите четири месеца на тази година са изнесени около 516 000 автомобила, което е с 88,1% повече на годишна база.

Продължение

Автомобилният пазар България 2021 г.

Dacia продължава да расте впечатляващо на бавно възстановяващ се пазар1024px-2018_Dacia_Duster_Comfort_1.6

Източник: focus2move.com

Българският автомобилен пазар през април 2021 г. изглежда нараства впечатляващо, но е под нивата преди пандемията. Всъщност през април са продадени 2.991 броя (+ 263%), което води до продажби от година до дата на 9.931 броя (+ 47.1%). Новият лидер Dacia расте с 200,5%, докато Nissan е единствената марка, която пада (-12,8%).

През април 2021 г. българският пазар на превозни средства продължава да расте с 2.991 продадени бройки (+ 263%), което води до продажби от година до дата на 9.931 продажби, 47.1% увеличение на продажбите в сравнение с 2020 г. Въпреки този огромен очевиден ръст, продажбите през този месец все още са не е в съответствие с нивата преди пандемията, всъщност през април 2019 г. са отчетени 4.136 продажби, с 38.3% повече от тази година.

От гледна точка на марката, Dacia достига върха на класацията и този месец и отчита впечатляващ ръст от 200,5% в продажбите от началото на годината, последван от Toyota с 144,5% увеличение. Nissan беше единствената марка в класацията, която отчете спад в продажбите, губейки 12,8%.

Продължение

Автомобили Valoe и Sin са подписали споразумение за сътрудничество

Това съобщи на 11 май Valoe OyjKoffer_S__3-4-top

Valoe Oyj и Sin Cars Industry JSC (Sin Cars)  на русенския бизнесмен Росен Даскалов подписаха споразумение за разработка, прототипиране и масово производство на интегрирана PV система за превозно средство за леко електрическо превозно средство, доставено от L City Automotive GmbH (L CITY), съвместно предприятие партньор на Sin Cars. Sin Cars и L CITY прогнозират да продадат до 20 000 превозни средства до 2026 г.

Общата стойност на първия етап от споразумението се оценява на приблизително 60 000 EUR. Очакваната цена на VIPV система за едно превозно средство при масово производство е договорена да бъде 2000 – 4000 EUR в зависимост от модела на превозното средство.

„Ние от Valoe сме развълнувани от това, че сме номинирани за доставчик на технологии за L CITY EVs. Този договор в идеалния случай е в съответствие със стратегията на Valoe за осигуряване на слънчева енергия за доставки в града“, казва Ийка Сависало, главен изпълнителен директор на Valoe Oyj.

Продължение