Архив

Преимущества

Навлизането на автономните автомобили ще има редица позитивни последици:

По-малко сблъсъци по пътищата, поради по-добрия капацитет за взимане на решения и по-бързото време за реакция в сравнение с управляваните от човек автомобили.

Улеснено движение на платното и намаляване на задръстванията поради повишената адекватност и подобрения поток на трафика, предизвикан от автономните коли.2227

Облекчение на пътниците от шофиране и навигационни задачи.

По-висок лимит на скоростта за автономни автомобили.

Премахване на ограниченията върху държавните обитателите – в автономна кола не би имало значение на каква възраст са пътниците, дали са лицензирани, слепи, разсеяни, опиянени, или с намалени способности за шофиране по какъвто и да било начин.

Облекчаване на паркирането – безпилотните автомобили имат възможността да оставят пътниците и да паркират на място, където пространството не е оскъдно, а след това при необходимост да се върнат отново за тях.

Намаляване на физическото пространство, необходимо за паркиране на превозни средства.

Премахване на излишни пътници – роботизираната колата може да кара незаета там, където това е необходимо, като например да се вземат пътници или да отидете за поддръжка. Това би било от особено значение за товарни автомобили, таксита и автомобилни услуги.

Постепенно отпадане на пътната полиция и автомобилните застраховки.

Намаляване на физическата пътна сигнализация – автономните автомобили могат да получат необходима комуникация по електронен път, въпреки че физическите знаци и маркировка все още може да се изискват за хората шофьори.

По-приятно преживяване за пътниците.

Намаляване на кражби на коли, заради самосъзнанието на превозното средство.