Архив

Monthly Archives: май 2015

Събор на пл. „Ал. Невски“

Съботата след Спасов ден се чества ден на шофьораarticlephotoId-17229-670-419

„Днес, на 20.11.1913 г., 7 часа след пладне, се състоя първото събрание на шофьорите в България. Избра се ръководство, което да ръководи събранието, от следните шофьори: Никола Размов, Димитър Димитров, Асен Георгиев, Йохан Вилфан, Стоян Колев и Георги Таушанов.

По предложение на Димитър Димитров патронният празник на дружеството да се чества през месец май – на Спасовден, и след молебена да има шествие с колите в столицата също да се проведе състезание с колите по определен маршрут за излъчване на знаменосец на дружеството.“

Продължение

Tata Nano с автоматична трансмисия

В Индия се предлага обновената версия на колата1

Моделът  версия  GenX разполага и с автоматична, 5-степенна трансмисия доставяна от Magneti Mareli. Като цяло обаче освен новата трансмисия моделът получава значителни подобрения и в конструкцията, които са се отразили и на общото тегло на автомобила. Благодарение на тях, Nano става по-сигурен и предлага по-добър комфорт при возене. Новите брони и предни светлини пък ще отличават от далеч новата от старата версия.

Двигателят е 0.65 литров, 2-цилиндров с мощност 38к.с., куплиран с 4-степенна, механична трансмисия.

Продължение

Tata AirPod се задвижва с въздух

С един резервоар може да измине 200 км за едно евроAirpod

Индийската компания Tata Motors направи автомобила Tata AirPod, който се придвижва само с помощта на сгъстен въздух. Колата от ново поколение е оборудвана с 175-литров резервоар, което е напълно достатъчно за да измине 200 километра. Максималната скорост която може да се развие е 70 км в час.

Зареждането на резервоара става за две минути и струва само едно евро. Колата е 100 % екологична и не изхвърля никакви вредни вещества в атмосферата.

Продължение