Архив

Monthly Archives: ноември 2017

Разкриха цената на камиона Tesla Semi

Други неразкрити досега подробности309834

На 25 ноември дойде новината, че цената на Tesla Semi Truck вече е разкрита след обявяването на електрическия седлови влекач заедно с новия Roadster в Hawthorne, Калифорния.

В началото на събитието цената не бе посочена, но главният изпълнителен директор на компанията Елон Мъск заяви, че би била по-ниска, отколкото дизелов еквивалент.

Според доклад на Electrek цените на камиона започват със $150 000 за по-малката версия с пробег 300 мили и $180 000 за по-голямата с пробег от 500 мили.

Продължение

Обединеното кралство отпуска £ 500 млн. за купуване на електромобили

Този бюджет е за насърчаване на купуването и инфраструктуратаBudget-2017-electric-cars-883407

По express.co.uk

Правителството на Великобритания отпусна около 500 млн. паунда, за да насърчи шофьорите да купят електрически коли и да се подобри инфраструктурата за подпомагане, когато ги управляват.

Бюджетът за 2017 г. за електромобили и инфраструктурните инвестиции възлиза на 500 млн. паунда.

Продължение

Глобалните продажби на електромобили скочиха с 63%

В Китай – най-големият пазар – търсенето нарастваSAMSUNG

Bloomberg

Лондон – Продажбите на електрически автомобили достигнаха рекорд през третото тримесечие, до голяма степен благодарение на силното търсене в Китай.

Продажбите на електромобили и хибридни модули надхвърлиха 287 000 бройки през трите месеца, завършващи през септември, с 63% по-високи от същото тримесечие на годината и с 23% повече от второто тримесечие, според доклад, публикуван преди дни от Bloomberg New Energy Finance.

Продължение

Две Honda Clarity Fuel Cell за конференцията на ООН в Бон

Използва се най-новото поколение горивни клетки V FlowHonda-Clarity-Fuel-Cell-front-three-quarter-021

Honda осигури два водородни автомобила Clarity Fuel Cell за услугата eShuttle на завършилата на 17 ноември в Бон двуседмична конференция на Обединените нации, посветена на климатичните промени (COP23). В събитието се включи и Сейджи Кураши, вицепрезидент на Honda Motor Co.

Започналата от 6 ноември конференция продължи дванадесет дни. Тя бе следващата стъпка на правителствата от цял свят да въведат в действие Парижкото споразумение по повод климатичните промени и да ускорят настъпването на желаните положителни промени.

Продължение

Новият флагман на Toyota – Century 2018

Удължена версия второ поколение – за японския император2018-toyota-century33

Следващото поколение Toyota Century бе представено преди дебюта си на автомобилното изложение в Токио през 2017 г.

Новият модел има хибридно задвижване с 5.0 литров V8 двигател с директно впръскване в основата му и с никел-метал хидридна батерия, захранваща електрическия мотор.

Тъй като автомобилът не трябва да се продава в Япония до средата на 2018 г., Toyota все още няма да обяви мощност, производителност или икономия на гориво за автомобила.

Продължение

Мъск е научил изкуството да обърне сценария

Roadster-ът второ поколение Tesla – най-пъргавият автомобил, произвеждан някогаTesla-Roadster-2020-1280-08

Мъск обеща изненада по време на събитието по разкриване на Tesla Semi – връщането на Roadster. Но това не е повторение. Зашеметяващият четириместен роудстър ще бъде превърнат в най-пъргавата произвеждана кола в света. В своите забележки Мъск каза, че автомобилът вероятно ще накара да се изпотят Porsche и Ferrari.

Tesla Roadster е роудстър и е проектиран от бившия дизайнер на Mazda Франц фон Холцхаузен. Автомобилът има подвижен стъклен автомобилен покрив и 2 + 2 каросерия, с две основни предни седалки и две по-малки задни.

Според Wikipedia доставките са насрочени за 2020 г. и не се очаква да започнат преди пускането на Tesla Model Y. Елън Мъск заяви, че Roadster ще бъде най-бързият автомобил в серията Tesla с нов режим на ускорение, наречен Maximum Plaid, над режимите за ускоряване на режима Insane Mode и Ludicrous Mode, които се намират в версиите за модели на изпълнение на Tesla Model S и Tesla Model Х.

Продължение

Елън Мъск представи революционен товарен автомобил

Електрическият камион Tesla е с пробег 800 км и е по-лъскав от суперавтомобилSemi_Front_Red-TA

Електрическият производител на автомобили Tesla представи своя елегантен електрически седлови влекач с полуавтономни възможности на 16 ноември вечерта в едно вълнуващо предаване на живо в дизайнерското си студио в Хоторн, Калифорния.

Подчертавайки представянето на камиона, изпълнителният директор на Tesla Елън Мъск определи новият Tesla Semi като най-безопасното и най-удобно средство при камионите. (Semi – съкр. от Semi Truck – седлови влекач).Нарича се също Tesla Truck. Дизайнер e Джером Гюлен.

Заместник-председателят на Tesla в програмата за превозни средства, Джером Гюлен води програмата за камиони. Той някога е бил начело на проекта на седловия влекач Cascadia Diesel Class 8 на Freightliner, преди да конфигурира производствената линия на модел S. Продължение

Новият Road Rover ще стартира през 2019 г.

Новата моделна линия на Land Rover – електрически задвижвани големи луксозни автомобили2222

Autocar

Jaguar Land Rover (JLR) ще зашемети автомобилния свят, като стартира нова моделна линия, Road Rover, преди края на десетилетието, както британският Autocar пише.

Първото производствено превозно средство ще бъде първокласен изцяло електрически модел, насочен главно към пазари като Калифорния в САЩ и Китай.

Той ще се счита за конкурент на Mercedes-Benz S-Class по отношение на чисто луксозно и интериорно майсторство, но с известна способност да се движи по „всички терени“. Автомобилът ще бъде настроен и за впечатляващо динамично представяне на пътя, като се възползва от потенциала на електрическите мотори.

Продължение

Китайската Geely купува фирмата Terrafugia в САЩ

Ще превръща „летящата кола в реалност“Zhejiang-Geely-Terragugia-flying-car-unnamed-1

Zhejiang Geely Holding Group, родител на китайския производител на автомобили Geely, е придобил разработващата летателни апарати фирма Terrafugia, базирана в САЩ, с цел да оживее летящата кола.

Двете компании планират да използват съответната си експертиза, за да подпомогнат развитието на летящите автомобили, като Terrafugia вече е утроила американския си инженерен екип като част от разширяването преди поглъщането.

Продължение

Специалният Aston Martin Vanquish S Ultimate (2018)

Уникат от традиции, технологии и изработка с три дизайнерски темиAston_Martin-Vanquish_S_Ultimate-2018-1280-01

Vanquish. Един от големите световни Super GT и типичният Aston Martin. За да отпразнува сбогуването с Aston Martin Vanquish с Ultimate.този много обичан и много аплодиран флагман, когато влезе в последната фаза на продуктовия си живот, Aston Martin създаде специален модел.

Подобно на обикновения Vanquish S, Ultimate Edition се задвижва от легендарния 6.0-литров V12 с атмосферно пълнене на Aston Martin. Има 595 к.с. и грандиозен саундтрак. 8-степенната автоматична трансмисия Touchtronic III дава впечатляваща комбинация от отзивчивост и усъвършенстване, а 3-степените адаптивни амортисьори и спирачките от въглероден керамик допълват пакета, създаден, за да достави едно от най-съвременните усещания за шофиране.

Продължение