Архив

Skoda Element Concept 2017

Следвайки Skoda CitiJet, Skoda Funstar и Skoda Atero, сега идва Skoda Element – студенти от професионалното училище Skoda-Element_Concept-2017-1280-01Skoda са построили студия за четвърти път. Елементът Skoda Element, е електрически автомобил базиран на Skoda Citigo, и е още едно доказателство за уменията на младите хора в Академията Skoda. Новият студентски автомобил е за плаж, за бейзбол, със слънчев панел, Smart TV, прохладна кутия и представлява мобилна дискотека.

Елементът Skoda е с дължина 3597 мм и широчина 1641 мм. Без покрив или врати и – само с две седалки, студентният автомобил не само има 60 мм повече просвет, преди всичко е и визуално абсолютно дискретен модел – класически, отворено бъги.

Сребърната защита на предните и задните колела, както и черно-жълтите 16-инчови алуминиеви джанти SCORPIUS с гуми за всички терени са особено поразителни. Високите арки на колелата са оформени от черна тапицерия, която продължава по долния край на праговете между колелата.. Няма врати; вие просто се изкачвате над страничните первази, украсени с алуминиеви лайстни и се плъзгате в спортните седалки. Задните светлини разполагат с LED технология. Студентите разглеждат и по-малките детайли, като жълтите (Dragon Skin) спирачки на автомобила и  демонстрират своето внимание към детайлите.

Кожените седалки от черна кожа / Alcantara с жълт кант и декоративни шевове произхождат от Skoda Octavia RS. Те са украсени с бродирано име на Академията “ Skoda „. Двуцветната тема продължава и в индивидуално проектирания интериор. Боядисаната предна част на арматурното табло осветява жълто, а воланът е  покрит с черна кожа и има златисто-жълти детайли. Повърхността между арматурното табло и предното стъкло е облицована с черна Alcantara.

Skoda-Element_Concept-2017-1280-03На борда има и навигационна система Navigon, която – монтирана в отделна скоба – изглежда надвишава контрола на климатика. Най-забележителната характеристика на автомобила обаче може да се намери там, където Skoda Citigo има задни седалки. Студените са монтирали слънчев панел, както и Smart TV зад предните седалки, които могат да бъдат сдвоени със смартфон чрез Bluetooth. Smart TV се намира в алуминиево декорирания капак на багажника, към който е монтиран соларният панел, който се намира между две матово-черни скоби. Един от високоговорителите до всяка седалка и два допълнителни високоговорителя, монтирани в багажника, превръщат Skoda Element в плажен клуб с 400 вата на колела. Учениците също са вградили и хладна кутия за охлаждане – свързана с допълнителна батерия и която  се захранва от слънчевия панел.

Комфортен електродвигател с мощност 82 к.с. с въртящ момент от 210 Нм задвижва Skoda-та. Автомобилчето  ускорява от 0 до 100 км в час за 13 сек и достига максимална скорост от 130 км в час. Литиево-йонната батерия, интегрирана в пода на автомобила, има капацитет от 18,7 kWh. Това означава, че в зависимост от профила на маршрута, стила на шофиране и полезния товар – Skoda Element има диапазон до 160 км.