Архив

Monthly Archives: септември 2022

Opel представя първите plug-in хибридни модели GSe

Автомобилният производител публикува първите изображения на новите модели Astra GSe и Astra Sports Tourer GSe

stellantis.com

След като Opel обяви, че акронимът GSe ще се завърне като под-марка за особено динамични електрифицирани моделиopel-astra-phev-gse преди няколко дни, автомобилният производител публикува първите изображения на новите модели Astra GSe и Astra Sports Tourer GSe, с които под-марката ще стартира.

Подобно на Astra GSe, Plug-in хибридните варианти на модела с пет врати и комбито предлагат системна мощност от 165 кВт и максимален въртящ момент от 360 Нм. Това обаче дори не е най-мощната версия на задвижването PHEV, все още има варианти с два електрически мотора в други модели EMP2, които идват от 220 и 265 кВт системна мощност.

Ако няма промени в задвижването на PHEV, специалните характеристики на GSe трябва да се появят в други области. В сравнението с Astra се казва, че моделите GSe са проектирани да бъдат „по-гъвкави и прецизни“ от предишните представени варианти. Според Opel кормилното управление, окачването и спирачките трябва да реагират „незабавно на всяка команда от водача“. Характеристиките на шофиране, ориентирани към производителността, също са подобрени от шаси, което е снижено с десет милиметра, което Opel инсталира в новите модели на Astra GSe. Продължение

Новият e-208, 100% електрически: по-забавен, по-ефективен и с до 400 км пробег

Бъдещата електрическа технология на e-308 пристига с e-208!

Ултраефективна, средна консумация от 12 кВтч/100 км

15% повече мощност и 10.5% повече изцяло електрически пробег

Електрически шампион във Франция и Европа

След първоначалната оптимизация в края на 2021 г., която увеличи пробега с 6,5% (+22 км), Peugeot e-208 ще се възползва отPEUGEOT_208_2022_089_FR нова голяма технологична промяна през 2023 г., когато ще бъде оборудван с новия двигател на Peugeot e-308: максималната мощност ще се увеличи с 15%, от 100 кВт/136 к. с. до 115 кВт/156 к. с., а пробегът с 10,5%, или 38 км, за да достигне до 400 км. Това са значителни подобрения, пряко засягащи удовлетвореността, бюджета и всекидневието на клиентите!

Peugeot e-208, 100% електрическата версия на 208, изглежда фантастично. Той притежава най-съвременните системи за сигурност и е много забавен за шофиране благодарение на електрическата си технология, в комбинация с Peugeot i-cockpit® и компактния си волан. Всичко това гарантира директна връзка с автомобила и несравнимо удоволствие при шофиране. Многобройните качества на модела доведоха до неговия пазарен успех: почти 110 000 бройки са произведени от 2019 г. Освен това Peugeot e-208 е водещ по продажби в електрическия B сегмент в Европа от началото на 2022 г. и е начело на електрическите превозни средства във всички сегменти във Франция. Продължение

Нова корпоративна идентичност на Citroën и лого

Новият облик преосмисля оригиналното лого, прието за първи път от основателя Андре Ситроен

Дебютът на новата емблема ще бъде върху концепт

Поетапно, новото лого ще бъде поставяно на всички серийни и концептуални модели на Citroën от средата на 2023 г.

Нова корпоративна идентичност на марката и лого бележат вълнуваща и важна нова глава в историята на Citroën. Новото7f0ed68e52f7d04be489d0c893a549b35a10ed24 лого е горд наследник и преосмисля оригиналния овал от 1919 г. и е 10-та еволюция в 103-годишната история на Citroën.

Дебютът на новата емблема ще бъде върху концепт, който ще бъде представен в края на септември, след което постепенно ще започне да заема мястото си върху  бъдещи глобални продукти и концепции от средата на 2023 г.

Подобрената и актуализирана корпоративна идентичност все повече ще се разпространява в дигитална среда, дилърската мрежа и корпоративна среда.

Новият подпис на марката обещава ускоряване на дръзки и приобщаващи решенията за мобилност, както и прави заявка за повече емоционалност и близки взаимоотношения с клиентите на Citroën.

На 27 септември Citroën разкри новата си свежа корпоративна идентичност и лого, бележещи началото на смела, вълнуваща и динамична нова ера за 103-годишната марка, която смело заявява мисията си да направи електрическата мобилност достъпна за всички и разгръща кодовете на своята ДНК, където залягат достъпността, дързостта и цялостното приятно изживяване на клиента. Продължение

Подобрения в гамата и мощността за e-208 и DS 3 E-Tense

Stellantis инсталира новия електрически мотор с мощност 115 кВт и 260 Нм въртящ момент в новата моделна година на Peugeot e-208 и DS 3 E-Tense.

Новият DS 7 също вече е достъпен за поръчка, като суфиксът Crossback е отпаднал.

media.stellantis.com (Peugeot e-208), media.stellantis.com (DS 3), media.stellantis.com (DS 7)

Това наскоро беше потвърдено и за чисто електрическите версии на Peugeot 308 и комбито му 308 SW.peugeot-e-208-2019-07-1

В новото Peugeot e-208 мощността се увеличава с 15 процента до гореспоменатите 115 кВт с новата система за електрическо задвижване. В същото време подобренията в ефективността трябва да намалят средната консумация на енергия на e-208 до 12 кВтч. И според Stellantis пробегът ще се увеличи до 400 километра, главно поради използването на 50 кВтч батерия от последно поколение (с бъдещ използваем капацитет от 48,1 кВтч). Това е с 38 километра или с 10,5 на сто повече от преди. Според производителя обаче процесът на сертифициране по WLTP за новата спецификация на гамата все още е в ход.

Stellantis вече направи актуализация на e-208 и по този начин допълнителен обхват през 2022 г. В тази актуализация пробегът се увеличи с 6,5 процента или 22 километра в сравнение с премиерния модел в края на 2019 г. Оптимизациите, направени по това време, са все още валиден за модел 2023: новият e-208 също има термопомпа, гуми A+ и оптимизирано предавателно отношение. Продължение

Renault представя Trafic E-Tech Electric

Още един лекотоварен автомобил към гамата електрически автомобили на Renault

renault.com

Renault оборудва своя ван Trafic с електрическо задвижване. Представлявайки 3,0-тонния клас, електрическият автомобил,Renault_Trafic_E-tech наречен Trafic E-Tech Electric, добавя още един лекотоварен автомобил към гамата електрически автомобили на Renault. Подобно на сродните си модели с двигатели с вътрешно горене, електрическият ван за доставка се произвежда в Сандувил.

Trafic E-Tech Electric е базиран на третото поколение на Trafic, който вече е на пазара от 2014 г. Моделът с електрическо задвижване ще се предлага в две дължини от 5,08 (L1) или 5,48 метра (L2) и в две височина 1,97 или 2,5 метра. Renault все още не е обявило конкретна дата за стартиране на продажбите или информация за цената.

Електрическият Trafic съчетава двигател с мощност 90 кВт и батерия с мощност 52 кВтч. Познати сме с двигателя от наскоро представеното ново поколение Kangoo Rapid E-Tech Electric (с 45 кВтч батерия). Master E-Tech Electric (с двигател от 57 кВт) вече има батерия, инсталирана в E-Trafic. Това са двата „най-близки роднини“ на новия електрифициран ван в гамата на Renault. Продължение

Nissan с европейско производство на изцяло нов, напълно електрически ван Townstar

Townstar EV е в състояние да постигне автономия на пробег до 300 км – WLTP цикъл

Nissan започна производството на своя изцяло нов и 100% електрически модел Townstar EV, който ще се продава на избраниnissan европейски пазари. Townstar EV надгражда успеха на e-NV200. Въз основа на опита на Nissan в областта на електрическите лекотоварни превозни средства (e-LCV), той е проектиран за възможности, надеждност и устойчивост, с мисъл за собствениците на фирми.

Създаден на споделена платформа CMF-C, новият автомобил ще се произвежда в центъра за върхови постижения на Alliance за малки ванове в Мобьож, Франция.

Напълно електрическата версия на изцяло новия Townstar EV разполага със задвижване, оптимизирано с интелигентно управление на енергията и термично охлаждане на батерията. Благодарение на своя аеродинамичен дизайн и ефективността, която създава, Townstar EV е в състояние да постигне автономия на пробег до 300 км (WLTP цикъл).

Предоставяйки 122 к. с. и 245 Нм въртящ момент, 45 кВтч батерия на Townstar EV може да приеме AC зареждане (11 кВт или 22 кВт) или DC бързо зареждане (CCS формат). Последният позволява на потребителите да зареждат батерията от 15% до 80% само за 37 минути. Продължение

Продажбите на автомобили в Европа нарастват през август, слагайки край на 13-месечния период на спадове – ACEA

По данни на Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ), са нараснали с 3,4% на годишна база до 748 961 единици 

Германският автомобилен производител Volkswagen доставя новия си електрически автомобил ID.3 във Волфсбург

Германският автомобилен производител Volkswagen доставя новия си електрически автомобил ID.3 във Волфсбург

reuters.com/business/autos-transportation

БЕРЛИН, 16 септември (Reuters) – Регистрациите на нови автомобили в Европа са нараснали през август, слагайки край на 13-месечен последователен спад, показват данни от регионалната асоциация на производителите на автомобили от 16 септември.

Броят на новите превозни средства, регистрирани в Европейския съюз и   Великобритания е нараснал с 3,4% на годишна база до 748 961 единици, съобщи Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).

В ЕС повишението е 4,4%.

И четирите основни пазара в ЕС – Испания, Италия, Германия и Франция – отчитат ръст на регистрациите на автомобили.

Peugeot разкрива подробности за електрическите 308 и 308 SW

Базирани на платформата EMP2, ще бъдат оборудвани с новия 115 кВт електрически мотор

В зависимост от оборудването ще имат WLTP пробег от над 400 километра

media.stellantis.com, 13 септември 2022 г.

Peugeot официално потвърди изцяло електрически версии за 308 и комбито му 308 SW. Дуото ще бъде на пазара от средатаpeugeot_e308_BEV_4 на 2023 г. и, както се очаква, ще има нов електрически мотор. Френската компания предостави и подробен преглед на техническата част на двойката.

Електрифицираните варианти на модела на пазара досега са 308 и 308 SW plug-in хибриди. Въвеждането на напълно електрически аналог се очаква отдавна. Сега идва официалното потвърждение – гарнирано с много технически подробности. Моделът BEV, който е базиран на платформата EMP2, ще бъде оборудван с новия 115 кВт електрически мотор. Също така– както изтече предварително – има ново поколение батерии.

Електрическият мотор се увеличава от 100 на 115 кВт, докато максималният въртящ момент остава 260 Нм. Peugeot обещава „незабавна реакция“ и липса на вибрации. Както се очакваше, задвижващата мощност остава зад системната мощност на 308 plug-in хибридите (132 или 162 кВт). E-308 ще бъде пуснат като автомобил с предно задвижване, подобно на добре познатите електрически автомобили, базирани на e-CMP или EMP2. Продължение

Iran Khodro възнамерява да започне износ на автомобили за Русия

И двете страни са под западни икономически санкции, каза изпълнителният директор на Iran Khodro Мехди Хатиби, цитиран от International Business Times

RusAutoNews.- Както беше съобщено от списанието Za Rulem, водещият ирански автомобилен производител има желание да даде приоритет на износа за Русия, тъй като и двете страни са под западни икономически санкции, каза изпълнителният директор на Iran Khodro Мехди Хатиби, цитиран от International Business Times.

Iran Khodron TARA IKCO

Iran Khodron TARA IKCO

„Имахме добри преговори с Москва. Руският пазар с неговите възможности ще бъде един от важните ни пазари. Тази година ще започнем да изнасяме“, каза той.

Разговорът се състоя по време на презентация от Iran Khodro на най-новия кросоувър модел Rira във фабрика, разположена западно от Техеран.

Iran Khodro планира да произведе 500 000 автомобила тази година, а целта на компанията е да изнася 100 000 от тях годишно, в сравнение с по-малко от 20 000 в момента.

Компанията Iran Khodro вече е изнасяла автомобили за Русия между 2007 и 2009 г., но доставките са спрени поради ниско търсене.

Според Autostat към 1 юли 2022 г. в Русия са регистрирани 10,4 хиляди автомобила Iran Khodro, които са представени от единствения модел Samand (седан клас C). Почти всички са произведени през 2006-2008 г.

Байдън кара корветата си за епизод от „Гаражът на Джей Лено“

Президентът засне сегмент с комика

Белият дом засилва публичните изяви и кампаниите на Байдън, за да достигне до избирателите преди междинните избори през ноември

Президентът Джо Байдън кара своя класически Corvette и разговаря с Джей Лено за автомобили, докато двамата снимахаFbHVcA4UsAAN_eV сегмент за шоуто на комика по CNBC.

„Това беше наистина добро. Беше още по-забавно да карам стария си Corvette“, каза Байдън пред репортери, след като записа клипа за „Гаражът на Джей Лено“ в тренировъчния център на Джеймс Дж. Роули, съоръжение на Тайните служби, в Белтсвил, Мериленд.

„Говорихме за това как електрическите автомобили ще променят природата на нашата среда в Съединените щати“, добави той.

През цялото си президентство Байдън се стреми да насърчава продажбите на електрически превозни средства, а законопроектът за климата и данъците, който подписа по-рано през август, включва данъчни кредити за електромобили и стимули за проекти за чиста енергия.

Байдън каза, че е имал още една възможност да кара Ford Motor Co. F-150 Lightning, електрическата версия на най-продавания пикап на компанията.

Преди това Байдън се появи в шоуто на Лено през 2016 г. 72-годишният комик преди това беше дългогодишен домакин на „The Tonight Show“ на NBC. Продължение