Архив

Байдън кара корветата си за епизод от „Гаражът на Джей Лено“

Президентът засне сегмент с комика

Белият дом засилва публичните изяви и кампаниите на Байдън, за да достигне до избирателите преди междинните избори през ноември

Президентът Джо Байдън кара своя класически Corvette и разговаря с Джей Лено за автомобили, докато двамата снимахаFbHVcA4UsAAN_eV сегмент за шоуто на комика по CNBC.

„Това беше наистина добро. Беше още по-забавно да карам стария си Corvette“, каза Байдън пред репортери, след като записа клипа за „Гаражът на Джей Лено“ в тренировъчния център на Джеймс Дж. Роули, съоръжение на Тайните служби, в Белтсвил, Мериленд.

„Говорихме за това как електрическите автомобили ще променят природата на нашата среда в Съединените щати“, добави той.

През цялото си президентство Байдън се стреми да насърчава продажбите на електрически превозни средства, а законопроектът за климата и данъците, който подписа по-рано през август, включва данъчни кредити за електромобили и стимули за проекти за чиста енергия.

Байдън каза, че е имал още една възможност да кара Ford Motor Co. F-150 Lightning, електрическата версия на най-продавания пикап на компанията.

Преди това Байдън се появи в шоуто на Лено през 2016 г. 72-годишният комик преди това беше дългогодишен домакин на „The Tonight Show“ на NBC.

Белият дом засилва публичните изяви и кампаниите на Байдън, за да достигне до избирателите преди междинните избори през ноември. Байдън постига поредица от законодателни и политически победи, включително подписване на Закона за намаляване на инфлацията, двупартийни мерки за стимулиране на вътрешното производство на полупроводници и подобряване на безопасността на оръжията и публикуването на неговия дългоочакван план за подпомагане на кредитополучателите на студентски заеми.

Президентът и други служители на кабинета планират събития през следващите седмици, за да популяризират тези мерки, които засилиха перспективите на демократите да запазят слабото си мнозинство в Камарата на представителите и Сената в средата на мандата. Популярността на президента също се подобрява, според последното проучване на Gallup, което установи, че рейтингът му на одобрение е скочил с шест процентни пункта през август до 44%.

Байдън премина в режим на предизборна кампания през август, за да изпробва своето междинно послание. Той говори с дарители от Демократическата партия на кампания за набиране на средства в предградията на Мериленд, където сравни философията, възприета от поддръжниците на бившия президент Доналд Тръмп, с „полуфашизма“. По-късно на митинг в Роквил, Мериленд, Байдън нарече републиканските кандидати за Конгреса ангажирани с „унищожаването на Америка“.