Архив

Citroen e-Mehari (2017)

Citroen e-Mehari е превозно средство, свързано с историята на марката, но със своите забележителности, насочени къмCitroen-e-Mehari-2017-1280-01 бъдещето. Това е напомняне за иконата-превозно средство, Méhari от 1968 г., но и много повече: това е весел, изцяло електрически  4-местен кабриолет с модерен, забавен стил. Чрез този нов етап от партньорството си с Bolloré Group, Citroen потвърждава своята амбиция да донесе на пазара автомобили, които са различни от останалите и привнасят весело, оптимистично настроение.

Стилен, уверен, нестандартен – бихме могли да използваме толкова много думи, за да опишем новия модел. E-Mehari е смело, жизнерадостно превозно средство, много в унисон с духа на Citroen. E-Mehari е предназначено да привлече клиенти, които търсят алтернативен автомобил с позитивна перспектива за живот, обърнат към тенденциите и околната среда.

E-Mehari предлага широка гама от възможности за персонализиране с:

четири цвята на тялото: синьо, като покана да се измъкнеш на свобода, оранжево, за да изразяваш чувство за енергия и оптимизъм, оживяващо жълто и елегантно бежово.

два цвята на покрива: черно и оранжево-червено.

два цвята на интериора: естествено изглеждащ бежов и високотехнологичен оранжево-червен. Те са изработени от пластмасово покритие и са напълно водоустойчиви. Това прави възможно най-дивите асоциации за всички, които търсят колоритен, изразителен и забавен автомобил.

Подобно на Méhari, стартиран през 1968 г., e-Mehari е:

конвертируем, с подвижен покрив, затворен отстрани, чрез система за сгъване с големи прозорци. Потребителите могат да покриват предната, задната, страничната част или цялото превозно средство;

оборудван с четири истински седалки, включително сгъваема задна пейка;

оборудван е с повдигнато шаси за шофиране на всички терени;

направен е с каросерия от термично формована пластмаса: материал, който е без корозия, без боядисване и еластичност, за да издържи на малки въздействия.

Citroen-e-Mehari-2017-1280-07Въпреки че Citroen e-Mehari е автомобил с прост, спокоен дизайн, той все пак разполага с модерна технология. Това е изцяло електрическо превозно средство с батерия, базирано на опита на френската група Bolloré. С батериите LMP® (литиево-метален полимер) Citroen e-Mehari съчетава дълъг пробег с мощност, надеждност и сигурност.

LMP батериите се признават за тяхната енергийна плътност и безопасност при употреба. Те са сухи батерии (това означава „напълно солидни“), което им дава много предимства, като например, че не са чувствителни към атмосферни условия. Те дават на e-Mehari максимална скорост от 110 км в час с пробег от 200 километра в града.

Тези функционални батерии могат да бъдат напълно заредени за осем часа на контактен приемник 16А (домашна станция или обществени станции като Autolib във Франция) или за 13 часа на домашен контакт от 10А.

В резултат на това, e-Mehari предава ново усещане за свобода и спокойствие, съчетавайки радостта от шофирането на открито с ускорението, лекотата и тишината