Архив

Monthly Archives: август 2013

Китайци правят хибрид с 315 коня

Електробус на производителя може да измине 250 кмimage

Китайският концерн BYD е готов със серийния вариант на хибрида Qin (произнася се „Чин“). Концептът на колата, изцяло в електрически вариант, дебютира миналата година на изложението в Пекин и  от август е по пътищата на Китай.

Китайският автомобил има 1,5-литров бензинов двигател и електромотор с обща мощност 315 к.с. и въртящ момент 440 Нм. Возилото ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 сек, а максималната му скорост е 185 км/ч. Най-впечатляващ обаче е разходът на гориво – едва 2 л  на сто.

Продължение

Ford B-MAX – най-продаваният мултиван

15.8% дял от продажбите в Европа за първите 6 месецаB-MAX_13

Новият Ford B-MAX е най-продаваният компактен мултифункционален ван в Европа за първото полугодие на 2013 г., базирайки се на анализираните от Ford данни за регистрациите на Polk.

Ford B-MAX завзе 15.8% дял от продажбите на компактни мултифункционални автомобили в Европа за първите 6 месеца на годината, реализирайки 38 000 автомобила на традиционните 19 пазара на Ford на Стария континент. Производството на B-MAX стартира в средата на 2012 г., с наличност на всички пазари от ноември.

Продължение

Bosch прави хибридите достъпни

Моментна мощност от 10 kW и намаляване CO2 с 15%1-SG-19206-e

Новата форсиращо-рекуперираща система на Bosch (Bosch boost recuperation system – BRS) е създадена, за да запълни голямата празнина между старт-стоп системите и хибридното задвижване.

Този иновативен компонент на задвижването от Bosch комбинира четири функции в една система: рекуперация, увеличаване на въртящия момент, по-лесно спиране и тръгване и движение по инерция. Централният елемент на този нов вид хибридизация е високоефективният генератор, подобрен от 12 на 48 V чрез нова силова електроника, която прави електромотора четири пъти по-мощен от преди.

Продължение

Според Ford, Focus е най-продаваната кола

От Toyota оспорватFord Focus – a Global Phenomenon

Ford отново изнесе информация, според която компактният модел Focus „остава най-продаваният модел в света“ и през тази година. Синият овал съобщава, че през първата четвърт на 2013 г. са продадени точно 288 724 екземпляра от колата. Информацията сочи, че най-голям ръст в продажбите има в Китай и Бразилия, пазарите в които съставляват най-голяма част от общите реализации. Още през миналата година Ford заяви, че според статистика на Polk, Focus е най-продаваният автомобил в света, задминавайки Toyota Corolla. Малко по-късно японците отговориха, че техният модел е намерил около 100 000 клиента в повече, с което оставиха спора за номер едно отворен.

Продължение

Saab се възражда

Ще се прави моделът 9-3, после и електрически коли2008_Saab_9-3_convertible_DC

След почти почти 20 месеца принудителна почивка служителите на производствени линии на компанията Saab бяха върнати на работните си места в завода в шведския град Тролхетан да произвеждат автомобили. Първата задача на служителите е да се възроди поточната линия, да се инсталира нов хардуер и да започне предварителното производство. Фирмата National Electric Vehicle Sweden (NEVS) притежава основните активи на легендарната марка Saab и е решила да я възроди още до края на годината.

Продължение

Иновативният BMW i3 2014

Първият модел на марката с нулеви емисииBMW-i3_2014_1280x960_wallpaper_01

BMW i3 е първият серийно произведен модел от BMW I с нулеви емисии като в допълнение се добавя чисто удоволствие от шофирането. Неговата иновативна концепция за превозно средство, включително купето изработено от въглеродни влакна и подсилена пластмаса (CFRP), съчетава лекота, стабилност и сигурност с изключителен простор. В същото време, системите за подпомагане на водача и услугите за мобилност са разработени специално за BMW I.

Електромоторът на захранването на BMW i3 генерира максимална мощност от 170 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм. Неговата моментна мощност се предава към задните колела чрез едностепенна скоростна кутия.

Продължение

Chevrolet развива и усъвършенства гамата си

Какво да очакваме във Франкфурт и от есентаChevrolet-Spark-Bubble-Edition_

Chevrolet  ще покаже множество подобрения, свързани с безопасността и комфорта в гамата си от модели, на международното автомобилно изложение във Франкфурт през 2013 г.

На определени европейски пазари, клиентите ще могат да поръчат новия Spark Bubble, специална серия на популярния градски автомобил. Той разполага със спортни брони, странични лайстни на праговете, 15-цолови бели лети джанти, както и закачливи бели или розови надписи Bubble на предните калници. Централната конзола в интериора е оформена така че да съответства на ведрата цветова комбинация на екстериора. Седалките са облицовани с кожа.

Продължение

Monza ще дебютира на IAA във Франкфурт

Концептите на Opel – история2013-Opel-Monza-Concept-287414-medium

Съвременният, диктуващ модните тенденции концептуален модел Opel Monza ще отбележи своята световна премиера на автомобилния салон IAA във Франкфурт, който ще се проведе от 12 до 22 септември 2013 г. Концептуалният модел с поглед в бъдещето ще бъде изложен на щанда на марката Opel в палата 8 и ще демонстрира всичко онова, което хората могат да очакват от автомобилната компания от Рюселсхайм в близко и по-далечно бъдеще.

Opel бе първият европейски автомобилен производител, който създаде своя собствена концептуална студия и я представи пред публиката на изложението IAA във Франкфурт през 1965 г.

Продължение