Архив

Monthly Archives: декември 2013

Новото Audi A3 Cabriolet – за динамично удоволствие

Механизъм позволява отварянето и затварянето му за 18 сек.

Още от пръв поглед новият A3 Cabriolet впечатлява със своята плавна, елегантна стилистична линия, в която мекият сгъваем покрив се вписва идеално. В техническо отношение откритият четириместен модел също се нарежда на челна позиция в своя клас, демонстрирайки комплексни мерки за олекотяване на конструкцията, Audi A3 Cabriolet 2.0 TDIвисокоефективни двигатели и ефикасни системи за подпомагане на водача.

Новият Audi A3 Cabriolet се отличава със своята подчертано динамична осанка. В сравнение с предходния модел, размерите на каросерията при новото издание са нараснали значително – от 4,24 на 4,42 м в дължина, от 2,58 нa 2,60 м при междуосието и от 1,77 нa 1,79 м по отношение на широчината на каросерията. Въпреки този ръст, теглото на A3 Cabriolet в базовата версия на модела е едва 1345 кг, което е с цели 60 кг по-малко отпреди. Много от компонентите, изграждащи пътническата клетка са изработени от високоякостна стомана, а предният капак е изпълнен от алуминиеви сплави.

Продължение

„ПресАвто Клуб“ България раздаде наградите си

Skoda Octavia е „Автомобил на годината“  за 2014 в България2013-Skoda-Octavia-III-7[2]

На 12 декември 2013 г., в хотел Шератон, станаха известни победителите в тазгодишния конкурс  „Автомобил на годината“ в България за 2014 г. Битката се водеше между няколко претенденти в различните категории.

„Автомобил на годината“ стана Skoda Octavia. В категория „4х4“ победител е Land Rover Range Rover Sport, а в категория „Ван“ за 2014 бе отличен Dacia Dokker.

Продължение

Chevrolet напуска Европа

GM обяви  планове за експанзията на Cadillacchevrolet

Решението на General Motors да изтегли популярната си марка Chevrolet от европейските пазари до края на 2015 се оказа голямата новина в автомобилната индустрия наскоро. Причината – Chevrolet така и не успя да се пребори за сериозен пазарен дял на Стария континент и тази битка остава в ръцете на Opel и на Vauxhall във Великобритания.

Продължение

Mazda3 показа CNG хибридни версии в Токио

SKYACTIV – CNG Concept  работи на бензин и на компресиран природен газ01-2014-mazda3-fd

Mazda е направила огромни печалби в своята конкурентна борба с въвеждането на своите технологии SKYACTIV, а японският автопроизводител изглежда няма планове да спира. Докато на пазара навлиза Mazda6 SKYACTIV – D дизелов двигател, Mazda дебютира с  новите SKYACTIV – Хибридни и SKYACTIV – CNG версии на Mazda3 в Tokyo Motor Show миналия месец.

Продължение

BMW Bullshark – смел проект на Наско Вилнер

От оригиналното BMW 6 са останали само таванът и вратитеrsz_bmw-bullshark-by-vilner

Знакови имена от автомобилния и модния живот в България станаха свидетели на официалната премиера на BMW Bullshark. Това се случи на стилна церемония в „Рейнбоу Плаза“, водена от актьора Атанас Михайлов.  Машината се появи на сцената под звуците на „Дуетът на цветята” от операта Лакме, за да получи аплодисментите на публиката.

Продължение