Архив

BMW Серия 1 с 3 врати (2018)

Нови модели със специално предназначение, подобрен интериор, разширени функции за свързване и най-новото BMW-1-Series_3-door-2018-1280-01поколение iDrive операционна система: това е следващото поколение на BMW Серия 1. Най-спортният представител на премиум компактния клас предлага широк спектър от ефикасни двигатели, включващи мощни три-, четири- и шестцилиндрови варианта. Уникално в този клас, BMW Серия 1 има задвижване на задните колела, като интелигентната xDrive система за задвижване на всички колела се предлага като опция. Новото издание на BMW Серия 1 беше пусната в експлоатация през юли 2017 г. във версии с 3 и 5 врати.

Историята за успеха на този спортен компактен модел датира от края на лятото на 2004 г. и въвеждането на оригиналния BMW Серия 1. Благодарение на превъзходната си гъвкавост и динамика на шофиране, тя бързо се позиционира като олицетворение на спортната мощ в компактния сегмент. Към днешна дата повече от два милиона бройки от BMW Серия 1 са продадени в световен мащаб, от които около 960 000 са от последното поколение модели. Германия е най-важният международен пазар, където се продава една четвърта BMW Серия 1, следвана от Великобритания (20%) и Китай (осем процента). Серията BMW 1 е построена в Германия в заводите в Регенсбург (модели с 3 и 5 врати) и Лайпциг (5 врати). Също така има монтажни инсталации за Азиатско-тихоокеанския регион в Ченай (Индия) и Районг (Тайланд).

BMW-1-Series_3-door-2018-1280-12BMW Серия 1 е безспорно спортен:

динамичните контури, отличителната бъбречна решетка, дългият капак и спортно стилната задна определят нейния външен вид. Нови модели със специално предназначение – Shadow Sport Edition Edition, Shadow M Edition Sport и Shadow BMW M140i Edition подчертават освежаващия спортен характер на серия 1. Специалните издания се открояват от своите братя и сестри с рамка на решетката лакирана в черно, LED фарове с черни вложки и затъмнени задни светлини, които също имат LED технология. BMW M Series Sport Shadow има и черни изпускателни тръби. Новите екстериорни цветове Seaside Blue и Sunset Orange също допринасят за по-забележителния външен вид на новия автомобил. Моделите Sport Line, Urban Line и M Sport на BMW Серия 1 остават в състава заедно със стандартния модел.

Придвижвайки се в новата BMW Серия 1, множество детайли добавят към изключителното, висококачествено усещане в кабината. С ясен и стилен дизайн, арматурното табло е напълно преработено, за да се постави още по-голям акцент върху водача. Панелът също е преконфигуриран. Контрастни шевове дават на различните модели варианти със сложен външен вид. Централният стек, в който се намират контролните табла за радио и климатична система, е с висока гланцова черна повърхност. В централната конзола има покривало за контейнерите, което дава на новия интериор чист вид. И бутоните за прозорци във вратите вече са хромирани. Благодарение на практически недоловими пропуски, жабното отделение се слива безпроблемно в цялостната атмосфера. Вентилационните отвори за климатичната система са преработени и допринасят за внушителното впечатление за пространство, създадено от интериора на новата серия BMW 1.

Новата BMW Серия 1 е оборудвана със стандартно

най-новото поколение на операционната система iDriveBMW-1-Series_3-door-2018-1280-16

Използването на iDrive Touch Controller позволява на водача удобно да влиза и да активира различни функции на автомобила, навигацията и развлеченията с една ръка. Благодарение на вградения в контролера тъчпад, лесно е да въвеждате дестинации за навигационната система. Ако е инсталирана опционалната навигационна система Professional, централният 8,8-инчов дисплей с висока разделителна способност сега се доставя под формата на сензорен екран. интелигентният гласов контрол е третият начин за управление на тези функции. Чрез стандартната вградена SIM карта в BMW Серия 1, ConnectedDrive осигурява оптимална свързаност и достъп до BMW услуги, без да се налага да се разчита на смартфона на клиента.

Понастоящем RTTI включва и предварителен преглед на опасностите, което означава, че в допълнение към ситуацията на трафика в реално време услугата уведомява водачите за опасни ситуации – като инциденти или силен дъжд – открити от други автомобили на BMW. Съобщенията за опасност и дъжд се показват на картата на дисплея на автомобила, докато на навигационната карта се появява предупреждение и съобщение, когато се приближава до местонахождението на опасността.

BMW-1-Series_3-door-2018-1280-23Освен това в избрани градове в Германия и САЩ услугата On-Street Parking Information използва навигационната система Professional display, за да покаже вероятността за намиране на свободно място за паркиране. Цялостната цифрова концепция BMW Connected безпроблемно интегрира BMW Серия 1 в цифровия живот на потребителя чрез точки на достъп като iPhone, Apple Watch, Android смартфон или smartwatch.

BMW Connected открива информация, свързана с мобилността, като например адресите, съдържащи се в календара за срещи, и го предава автоматично на автомобила. След това потребителят получава съобщение на своя смартфон, което предварително уведомява за идеалното време за заминаване въз основа на информация за трафика в реално време.

Списъкът на системите за новата BMW Серия 1 включва

Active Cruise Control с функция Stop & Go, която позволява на автомобила да се движи автоматично заедно с потока на трафика до максималната си скорост. Системата предупреждава шофьора и прилага спирачките, ако открие препятствие. Асистентът за шофиране също се предлага като опция и включва система за предупреждение при напускане на пътната лента и система за смекчаване на градските сблъсъци, при която спирачките се задействат автоматично със скорост до 60 км  в час в отговор на непосредствен сблъсък с автомобил, мотоциклет или пешеходец, например. Асистентът за паркиране маневрира колата на места за паркиране, които са паралелни или перпендикулярни на пътя. Неговите ултразвукови сензори помагат да се търсят подходящи пространства, докато пътувате до 35 км в час.

Високоефективни три-, четири- и шестцилиндрови двигателиBMW-1-Series_3-door-2018-1280-2e

Новата серия BMW 1 се предлага с богат избор от бензинови и дизелови двигатели, включващи три-, четири- и шестцилиндрови варианти. Всички те се предлагат от най-съвременното семейство двигатели на BMW EfficientDynamics и разполагат с технологията BMW TwinPower Turbo. С изключение на BMW 116i, 116d EfficientDynamics Edition и 118d xDrive, всички модели могат да бъдат определени с осемстепенната Steptronic или осемстепенна скоростна кутия Steptronic Sport като алтернатива на шестстепенното ръчно превключване. Моделът M140i xDrive може да бъде поръчан само с 8-степенна скоростна кутия Steptronic Sport. От гледна точка на бензина, серията варира от BMW 116i – чието турбокомпресорно трицилиндрово устройство произвежда 109 к.с. (комбиниран разход на гориво: 5.4 – 5.0 л / 100 км: 126 – 116 г / км) – към модела BMW M140i M Performance, който има 340 к.с. от своя шестцилиндров двигател (комбиниран разход на гориво: 7,8 – 7,1 л / 100 км с комбинирани емисии на CO2: 179 – 163 г/км.

Дизеловите модели също привличат с мощността си и модерната технология на двигателя. В долния край на спектъра на мощността е BMW 116d, което осигурява 116 к.с. и максимален въртящ момент от 270 Нм. По време на процеса, той изгаря 4.1 – 3.6 литра гориво на 100 км , което се равнява на емисиите на CO2 от 107-96 г / км. В екстремно ефективното BMW 116d EfficientDynamics Edition, разходът на гориво е скромен 3.8 – 3.4 л / 100 км, което води до емисии на CO2 от 101 до 89 г / км.

Най-мощният четирицилиндров дизелов двигател в серията може да бъде намерен в новия BMW 125d. Многостепенната турбокомпресорна технология, включваща променлива геометрия на турбината за турбокомпресор с високо налягане, има забележителна бърза реакция, мощност от 224 к.с. и максимален въртящ момент от 450 Нм. Комбинираният разход на гориво е 4.6 – 4.3 л / 100 км , а комбинираните емисии на CO2 са 120 – 114 г / км.

BMW-1-Series_3-door-2018-1280-2aИнтелигентно задвижване на четирите колела за оптимално предаване на мощността при BMW M140i, BMW 118d и BMW 120d могат да бъдат с xDrive като алтернатива на класическото задвижване на задните колела. Освен специфичните предимства на AWD – като оптимално предаване на мощността на пътя, максимална безопасност при шофиране и максимално сцепление при зимни условия, например – BMW xDrive също така намалява нежеланието и пренатоварването през ъглите. Резултатът е по-рязкото боравене в ситуации като заобляне.

Два нови елитни спортисти от BMW M GmbH: M140i и M140i xDrive

BMW M140i се задвижва от трилитров бензинов двигател с директно впръскване, технологията M Performance TwinPower Turbo с турбокомпресор с двойно прелистване, напълно променливото разпределение на клапаните (VALVETRONIC) и двойно-VANOS управление на разпределителния вал. Всичко това комбинира мощността на BMW M140i с мощност от 340 к.с. и максимален въртящ момент от 500 Нм, който може да се придвижи от най-ниските  1520 об / мин до 4,500 об / мин. Това дава на BMW M140i всички точни пълномощия за постигане на изключителна производителност: с шестстепенната механична скоростна кутия.

 

Със съкр. от netcarshow.com