Архив

Alpine Celebration Concept 2015

Уникален и стилен нов шоу автомобил, на празника на Alpine, е бил част от честванията на 60-ата годишнина на renault-alpine_celebration_concept-2015-1280-01марката Alipne, основана от Жан Ределе. Това изненада, емоционален старт и идва в навечерието на 83-ото издание на легендарните 24 часа на Le Mans.

Le Mans 24 Hours редовно привлича повече от 250 000 фенове на автомобилизма и мотоциклетима – спортни автомобилни фенове, от всяко кътче на земното кълбо. Състезанието се излъчва по телевизията, за да повече от 800 милиона зрители в 190 страни, с три милиона посетители на официалния сайт и много други още на социалните медии.

Ето защо е изненада разбулването на Alpine – достоен за престижа на това събитие.

А компактният спортен автомобил, вдъхновен от моторните спортове – наследство на Alpine, е под формата на двуместен спортен автомобил, чийто лъскав, с плавни линии свид е подчертан от неговия дълбок син цвят. Това същото синьо – засилено от нотки на портокал – което краси алпийските прототипи, които направиха триумфално завръщане към надпреварите за издръжливост през 2013 г. Това е премяна, която тръгва от алпийските модели, които играят такава ключова роля в оригиналното Le Mans приключение на марката – 1963-1969, на M63, M64, M65, A210, A220 и дори A110.

renault-alpine_celebration_concept-2015-1280-04Юбилейният Alpine вярно репликира на вечния стил на стария Alpine, на който е добавен модерен привкус. Неговият нисък профил, наклонен, прегънат преден капак, изваяни страни, отличително задно стъкло и други детайли на конструкцията са всички като ехото на модели като A110 на видно място в славната история на Alpine.

Alpine Celebration шоу колата разкрива много от наследството на марката. Carbon подробно се използва, за да се подчертаят високотехнологичните функции на тялото на автомобила, от спойлера до страничните прагове, дифузьора, задните въздухозаборници и огледала.

Позиционирането на маскираните двойни фарове и централните кръгли светлини под черен кръст ще напомня на феновете за самозалепващите ленти, които се използват на фаровете на рали автомобили на Alpine.