Архив

Volkswagen Golf Sportsvan 2018

От средата на 2014 г. Volkswagen Golf Sportsvan е превозно средство избирано от  тези, които се кълнат в Golf, но Volkswagen-Golf_Sportsvan-2018-1280-01търсят допълнителна височина на седалката, гъвкавост и пространство. Volkswagen сега опреснява своя компактен ван с актуализация, която ще бъде видяна за пръв път на Международното автомобилно изложение в Франкфурт на Майн през 2017 г. IAA.

Що се отнася до технологията, новият VW Golf Sportsvan има елементи като три нови бензинови двигателя TSI, разширена гама системи за подпомагане, ново поколение системи за инфотейнмънт (система с управление чрез жестове), както и повече функции на стандартното оборудване. От гледна точка на външния вид, Golf Sportsvan прави впечатление с прецизно очертания си дизайн.

След голфа, Volkswagen сега модернизира Golf Sportsvan, като му прави и  обширна актуализация. Промените включват новоизработените брони, новите халогенни фарове с LED дневни светлини, пълните светодиодни фарове на мястото на ксеноновите фарове и стандартните LED задни светлини за всички версии. Пет нови типове колела от алуминиеви джанти (16, 17 и 18-инчов) и цветове като новия червен нюанс на боядисани червени боровинки обобщават актуализациите към екстериора. Интериорът е подобрен с нови декоративни тапицерии, платове и кожени седалки.

Това са преди всичко технически новости, които определят актуализацията на Volkswagen Golf Sportsvan. Особено забележително в това отношение е системата за навигация Discover Pro с 9.2-инчов дисплей и управление чрез жестове, което е ново в Golf Sportsvan. Конвенционалните бутони и контроли са нещо от миналото с Discover Pro; ръчното управление се извършва само чрез сензорен екран и пет капацитивни бутона за натискане.

Volkswagen-Golf_Sportsvan-2018-1280-08В допълнение, Volkswagen предлага интерфейс на системата за инфоразвления за таблети (и смартфони) под формата на приложението Media Control. Приложението може да се използва за удобно управление на много от функциите на системата за инфоразвлекателни услуги от таблета – независимо от това къде се намира потребителят в автомобила. Пътниците просто свързват таблета си към системата Инфотейнмънт Discover Media или Discover Pro, използвайки hotspot WiFi.

Освен това Volkswagen предлага пакета „Охрана и сервиз“ във VW Golf Sportsvan. Тя дава на водача достъп до помощ в широк кръг от ситуации. Акценти включват услуги като „Автоматично уведомяване за инцидент“, „Пътна служба“ и „Срокове за сервиз“ (услуга за график на сервизния гараж).

Характеристиките, осигуряващи по-голяма безопасност и комфорт в Golf Sportsvan, включват нови системи за подпомагане на шофьора като мониторинг на пешеходците (част от Front Assist с градска аварийна спирачна система), Traffic Jam Assist (полуавтоматично спиране и слизане до 60 км в час), аварийният асистент, най-новите поколения на Park Assist и проактивната система за защита на пътниците, както и Trailer Assist (включително Park Assist), което улеснява обръщането при теглене.

Три високотехнологични бензинови двигатели TSI, както и два ефикасни дизелови двигатели TDI допълват планираната линия на задвижващата система. И двата мощни TSI двигателя идват с Активно управление на цилиндрите, което деактивира два от четирите цилиндъра в определени операционни фази, за да намали разхода на гориво и емисиите.