Архив

Monthly Archives: април 2017

Зарядна станция и на Tesla в България

България се очертава регионален първенец по зарядни станцииitem_station

Кампанията на Tesla за изграждане на глобална мрежа от зарядни станции стартира през 2012 г. Корпорацията вече е инвестирала в 5 400 суперзарядни станции и 9 000 ведомствени  модула за монтаж в хотели.

Най-близката станция до нас е тази в Любляна, Словения, а най-близкият сервизен център е във Виена. Един поглед върху картата на мрежата в Западна Европа може да покаже сегашното ѝ състояние. При поглед върху картата и бъдещите планове, мрежата Supercharger на Tesla явно цели Турция да бъде следващият голям пазар за електромобилите.

Продължение

Първото електрическо Volvo – през 2019 г.

Изцяло електрическият модел ще се произвежда в Китай

CMA Battery Electric Vehicle Technical Concept Study - Top view

CMA Battery Electric Vehicle Technical Concept Study – Top view

Volvo Cars, производителят на премиум автомобили, стартира производството на първия си изцяло електрически модел в Китай, това съобщиха от компанията по време на автосалона в Шанхай. Volvo ще разработи новия модел, използвайки концепцията си за по-малки автомобили. Очаква се първият Volvo електромобил да излезе на пазара през 2019 г.

Решението производството да бъде съсредоточено в Китай подчертава ключовата роля на страната в бъдещото електрифициране на автомобилите и израстването й като важен промишлен център за развитие на автономните технологии.

Китай е най-големият пазар за електрифицирани автомобили. В опитите да разреши проблемите със задръстванията и влошеното качество на въздуха в градовете, страната си поставя амбициозни цели за увеличаване на продажбите на електромобили и хибриди.

Продължение

Peugeot MICRO e-Kick получава наградата Red Dot за 2017 г.

Red Dot за продуктов дизайн е международна награда2_Life_1_Copyright_Curtet

Наградата Red Dot за продуктов дизайн е международна награда, връчвана всяка година от 1955г. насам. Всяка година 39 международни експерти – дизайнери, архитекти и преподаватели – номинират най-добрите постижения за годината. Журито хареса качеството, иновативния дизайн и забележителното представяне на e-Kick.

Присъдена на Peugeot и MICRO от жури включващо 39 международни експерти, Red Dot е еталон в света на продуктовия дизайн. Електрическата тротинетка Peugeot MICRO e-Kick получава наградата за своя висококачествен дизайн и практичността в справянето с предизвикателствата на устойчивата градска мобилност. Наградата ще бъде връчена на 3 юли в Есен, Германия.

Продължение

PSA Group и Total подновяват партньорството си

Всички марки на PSA Group препоръчват Total през следващите 5 годиниIMAGE-SITE-MEDIA-PSA-TOTAL_site-940x627

Автомобилните масла на Total са препоръчителни и налични за клиентите в мрежата на PSA. Сертифицираните автомобилни сервизи имат достъп до високоефективните моторни масла Total Quartz/Activa, разработени специално за силовите агрегати на PSA, за да гарантират тяхната динамика и надеждност и да подобрят разхода на гориво.

Като част от подновеното партньорство PSA Group и Total създават съвместни маркетингови инициативи, за да промотират удовлетвореността на общите си клиенти.

Продължение

Силите във VW Group се смениха между братя Пийх

Ройтерс

Ханс Пийх има блокиращо малцинство по стратегическите решения на VW

ARCHIVâ - Das Aufsichtsratsmitglied der Audi AG, Hans Michel Piech, sitzt am 22.05.2015 in Neckarsulm (Baden-W¸rttemberg) bei der Hauptversammlung des Autobauers auf der B¸hne. Foto: Uwe Anspach/dpa (Zu dpa "Familien Porsche und PiÃch: Kein Machtkampf - Appell an VW-Spitze") +++(c) dpa - Bildfunk+++ | Verwendung weltweit

БЕРЛИН – Бившият председател на Volkswagen Group – Фердинанд Пийх, е продал по-голямата част от акциите си в компанията, която контролира VW, на по-малкия си брат Ханс Мишел Пийх, съобщи германският Frankfurter Allgemeine.

Пийх е продал голяма част от неговите 14,7% от акциите на Porsche SE, която притежава 52.2% от акциите с право на глас във VW Group, на брат си, се съобщава неотдавна, цитирайки Ханс Мишел Пийх.

75-годишният адвокат, който живее във Виена, вече притежава 25,1% от семейния инвестиционен посредник, давайки му блокиращо малцинство по основните стратегически решения.

Продължение

Skoda показа интериора на електрически кросоувър

Световната премиера на първия електромобил- концепт ще бъде в Шанхайшкода

Skoda публикува изображението на футуристичен интериор на напълно електрическия автомобил Vision E. В компанията разказаха, че дизайнът на този автомобил е станал въплъщение на новия стил на фирмата, който ще бъде ползван при създаване на бъдещите електромобили на марката. В кръга на новостите е най-характерният елемент – разтварящите се врати, а също отсъствието на централна стойка между тях.

Продължение

Англичаните „поставиха на конвейер“ легендарните Mini 1959 г.

David Brown пуска вече възстановени Mini първо поколениемини

По-рано британците удивиха автомобилната общественост, пускайки стилния спорткар David Brown Speedback GT на агрегатна база на Jaguar XKR. А сега те се решиха да се заемат с класическото Mini образец 1959 г., кардинално преработвайки го и, фактически, подарявайки на машината втори  живот. Благодатното е, че такива автомобили немалко се движат по пътищата на Великобритания, и да се намери подходящ за преработка екземпляр не е особен проблем.

Машината се подлага на пълно разглобяване, с демонтаж на салона и силовия агрегат. След това силовата структура на каросерията се усилва, поставят се нови панели, салонът също се подлага на пълна преработка.

Продължение

Volvo Cars празнува 90 години на „Техно Класика“ в Есен

На изложението дебютира новото Volvo XC60

Volvo XC60

Volvo XC60

Volvo Cars отбелязва своя 90-годишен юбилей по време на най-голямото изложение за класически автомобили „Техно Класика“. Събитието се провежда от 5 до 9 април 2017 г. в германския град Есен.

Първият Volvo автомобил излиза от завода в Гьотеборг, Швеция, на 14 април 1927 г. На изложението в Есен премиум производителят ще участва не само с внушителната си история, но и с представяне на последния модел в семейството на Volvo – изцяло новият SUV XC60, чиято премиера се състоя в Женева на 7 март тази година. „Техно Класика“ ще бъде и официален дебют на новото ХС60 в Германия.

Новият модел ще замести настоящия ХС60, който 9 години след премиерата си се превърна в бестселър в премиум сегмента на средните SUV-автомобили в Европа с близо 1 млн. продажби, които са 30% от всички продажби на Volvo в световен мащаб.

Продължение

Награда на Autoplus и RTL

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT спечели в категорията „Концептуален автомобил“PEUGEOT_INSTINCTCONCEPT_2702STYP002

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT спечели първа награда, присъдена от читателите на списание Autoplus и слушателите на RTL в категорията „Концептуален автомобил“.

Жил Видал, Директор Дизайн на PEUGEOT, получи наградата за концептуален автомобил, обявена от читателите на Autoplus и слушателите на RTL, за PEUGEOT INSTINCT CONCEPT, който изпревари девет други конкурента.

Продължение

Новият PEUGEOT 208 WRX

PEUGEOT SPORT започва своята рали кампания за 2017 г. този уикенд в Португалия и Франция

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Portugal (POR) -  WRC 19/05/2016 to 22/05/2016 - PHOTO :  @World

 

PEUGEOT 208 WRX за 2017 г. се е развил в няколко посоки в сравнение със своя предшественик. Всеки аспект на автомобила е разгледан наново, но основните промени са се случили под капака с въвеждането на еднообемен картер. Сега 208 WRX е с максимално разрешената широчина с променена каросерия, която интегрира различни нови аеродинамични елементи. Особено внимание е отделено естествено и на окачването и амортисьорите.

Бързо наближаващият сезон 2017 обещава да бъде еднакво конкурентен и вълнуващ, като Audi и Volkswagen поеха ангажимент за производствена подкрепа, присъединявайки се към Peugeot и Ford, които вече са официално ангажирани с Шампионата.

Продължение