Архив

Експериментите на Continental

Губернаторът Джери Браун е подписал законопроект да се направи шофирането на автономни автомобили

Демонстрациа на Continental Pedestrian Protection real time

Демонстрациа на Continental Pedestrian Protection real time

юридически възможно в Калифорния. Подобни постъпки се обмислят и в други щати на САЩ. Това става след демонстрациите на системата Continental Pedestrian Protection Real Time. Във връзка с това от Google казват, че безпилотната кола е вече близо при нас. С официалната демонстрация на международната преса на най-новите си Advanced Driver помощни системи в Алзенау и на други места, гигантът Continental очертава агресивна програма за автомобили без шофьори.

Компанията планира да разработи помощник при движение по магистрала и за строителни зони до 2015 г. според старши вицепрезидента Ралф Перейра. Системата ще прави възможно намаляване на скоростта в града, движение по две платна на магистрала и управление по селски път, чрез  безпилотна автомобилна технология до края на десетилетието. Компанията нарича това „автомобилната катастрофа е невъзможна“, и иска да постигне нулев процент на злополуките.

Графика на действие на системата Continental PP Emergency Steer Assist

Графика на действие на системата Continental PP Emergency Steer Assist

Компанията е демонстрирала основните компоненти на развитие на технологиите, включително 360 градусова камери, адаптивен круиз-контрол, авариен спирачен асистент, използвайки радар и опции камера, както и авариен спирачен асистент, защитата на пешеходците, при които от кабината може да се направят маневри от само себе си от волана и обратно в алеята. Използвани са били няколко демонстрационни коли, които автономно могат да идентифицират пешеходци и колоездачи. Това прави технологиите най-малко основните осъществими безпилотни засега.

Новите технологии изискват промени на законодателствата в отделните държави. Тези щати на САЩ, където се гледа прогресивно на очакващите въвеждане системи, са ориентирани към бъдещето. От National Highway администрацията по безопасността на САЩ обръщат внимание на  риска за отговорността по отношение на колите без шофьори. Засега благосклонно се отнасят в няколко отделни щата, като Невада, където жертвите от пътни произшествия са доста и се търси решение.

Google подкрепя идеята.

Continental очаква да получи пълна автономия на разположение до 2025 г.