Архив

Monthly Archives: ноември 2021

Англия – първата, която ще изисква новите домове да имат зарядни за електромобили

До 145 000 точки за допълнително зареждане ще бъдат инсталирани в Англия всяка година

Зарядни устройства при дома за EV в Англия

Зарядни устройства при дома за EV в Англия

Британското правителство въведе законодателство, което ще изисква всички новопостроени домове и офиси да имат зарядни устройства за електрически превозни средства в Англия.

„Новите домове и сгради като супермаркети и работни места, както и тези, които са в процес на основен ремонт, ще трябва да инсталират точки за зареждане на електрически превозни средства от следващата година, съгласно новото законодателство, обявено от премиера Борис Джонсън днес“, според уебсайтът на правителството на Обединеното кралство.

До 145 000 точки за допълнително зареждане ще бъдат инсталирани в Англия всяка година благодарение на тези регулации в периода до 2030 г., когато продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили ще приключи в Обединеното кралство. Това се основава на над 250 000 точки за таксуване за дома и на работното място, които правителството вече е подкрепило до момента.

По-конкретно, всички нови домове и офиси ще трябва да разполагат с „интелигентни“ устройства за зареждане, които могат автоматично да зареждат превозните средства по време на непиковите периоди. Новите офис блокове ще трябва да инсталират точка за зареждане на всеки пет паркоместа.

Продължение

Stellantis планира производство на FIAT Scudo в Русия през 2022 г

Обяви се създаването на експортен хъб за доставка на автомобили и двигателиFiat-Scudo-800x500_c

RusAutoNews.- Както съобщиха от пресцентъра на компанията, Stellantis Group планира да започне производството на FIAT Scudo и по-късно на други LCV в PSMA Rus през 2022 г. В съответствие със стратегическите планове за развитие на производствения обект в Калужска област, задълбочаване на локализация и нарастване на обемите на местното производство, Stellantis обяви нови проекти, които ще позволят успешното прилагане на стратегията.

Stellantis вече има редица текущи ключови производствени проекти в Русия, а именно в Калужска област и производственият обем на компанията се е увеличил с 200% на годишна база през първата половина на 2021 г.

Гореспоменатите проекти включват: нова платформа за производство на мини и компактни микробуси Peugeot, Citroen и Opel, серийно сглобяване на експортно ориентирани дизелови двигатели, които ще бъдат инсталирани на местно ниво на моделите Peugeot 408 и Citroen C4, Peugeot Expert, Citroen Jumpy и микробуси Opel Vivaro, минивани Peugeot Partner, Citroen Berlingo и Opel Combo Cargo, както и компактни микробуси Peugeot Partner Crossway, Citroёn Berlingo Multispace и Opel Combo Life.

Продължение

Правителството подчерта перспективите на руския автомобилен пазар

По данни на Росстат производството на автомобили е нараснало с 20,5% за периода януари-септември наminpromtorg1-800x500_c 2021 г.

Премиер.- Руският автомобилен пазар ще надхвърли миналогодишните си данни с 5-6% през 2021 г., каза министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров пред журналисти.

„Разбрахме какво ще се случи с продажбите на автомобили, поради тенденцията на спад след период на растеж от 30-40%. Стана ясно, че ходът на ситуацията ще доведе до по-ниски обеми до края на годината. Затова се придържам към моята прогноза за ръст от 5-6%“, каза Мантуров.

Според прогнозата, публикувана от Министерството на промишлеността и търговията това лято, продажбите на нови автомобили ще се увеличат с приблизително 4,8% през 2021 г., до 1,76 милиона броя. 1,68 милиона превозни средства са продадени в Русия през 2020 г.

Производството на автомобили, от друга страна, се е повишило с 10% на годишна база през 2021 г., каза Мантуров пред журналисти.

„Производството ще се увеличи още повече. Темповете на растеж ще се различават според сегментите. Производството на камиони ще расте по-бързо от производството на автомобили, например. Според настоящите ни наблюдения, темпът на растеж ще бъде около 10%”, каза Мантуров.

Продължение

Производството на Tesla в Берлин се очаква да започне тази година

Преди дни три модела Y вече бяха забелязани на собствената тестова писта на завода в Грюнхайдеtesla-2021-07-min

Според медиен доклад Tesla очевидно може да очаква окончателно одобрение за фабриката си в Грюнхайде през следващите дни и следователно да започне серийно производство през декември.

Това съобщава германското издание Automobilwoche, но без назоваване на източници. Преди няколко дни три модела Y вече бяха забелязани на собствената тестова писта на завода в Грюнхайде, но все още не беше ясно дали това са превозни средства, произведени в Грюнхайде, или модели, произведени във Фремонт или Шанхай.

Както сега се твърди в доклада, пет бройки от Model Y вече са завършени в Грюнхайде – според доклада обаче не са на производствената линия. Това означава, че те вероятно ще бъдат ръчно изработени превозни средства от пилотната поточна линия.

Не е известно колко бройки ще бъдат построени на производствената линия през декември. Що се отнася до увеличаването на производството през 2022 г., в статията се казва, че първоначално са планирани 1000 модела Y на седмица от началото на януари. Това ще възлиза на около 4000 превозни средства за януари.

Продължение

Nissan показва бъдещи концепции за електромобили, включително – пикап

Цялостен план за бъдещи електрически превозни средства

Източник:  msn.com/en-us

Четирите концептуални електромобили се състоят от пикап, спортен кабриолет и два кросоувъра и предварителен преглед наAARg927 бъдещите електрически модели.

nissan-concept-cars-2021-01-min-888x444Nissan също така казва, че ще произвежда твърдотелни батерии до 2028 г., което ще намали драстично разходите.

Nissan е най-новият автомобилен производител, който споделя своите далечни бъдещи планове за електрически превозни средства и ще видим четири нови концептуални автомобила, които дават добра представа за някои от 15-те нови модела EV, които ще пристигнат до 2030 г.

Малък пикап –  камионът, наречен Surf-Out, е може би най-забележителният от тях, но спортен кабриолет, наречен Max-Out, също предизвика интерес. Включен е и квадратен кросоувър, наречен Hang-Out, докато друга концепция за малък SUV, наречена Chill-Out, изглежда най-близо до производството.

Продължение

Mercedes пуска EQS 350 в Германия

С началото на поръчката има не само официалното обозначение на модела EQS 350, но и техническите данни

Източници: mercedes-benz.de, insideevs.de, mercedes-benz.co.uk

Mercedes EQS вече може да бъде поръчан и в Германия като базов модел за под 100 000 евро. След вариантите EQS 450+ иmercedes-benz-eqs-2021-22-min EQS 580 4MATIC с голямата батерия от 108 кВтч, които се предлагат за поръчка от август, сега идва EQS 350 с 90 кВтч батерия, която се предлага от 97 806,10 евро.

Daimler обявиха по-малката батерия от 90 кВтч от самото начало – тя има десет модула вместо дванадесет, както във версията от 107,8 кВтч – но само по-голямата батерия беше налична при пускането на пазара. През април Кристоф Старжински, ръководител на Mercedes-EQ, обясни, че е взето съзнателно решение да се използва голямата батерия и максималния обхват в началото. „Ние сме само в началото с новата платформа“, каза Старжински. „Версията от 90 кВтч ще бъде обявена за някои пазари към края на годината.“.

Сега, с началото на поръчката има не само официалното обозначение на модела EQS 350, но и техническите данни, за които Mercedes преди това мълчи. По-конкретно, батерията се предлага с енергийно съдържание от 90,56 кВтч, което трябва да позволи WLTP обхват между 529 и 638 километра – в зависимост от оборудването, аеродинамиката и теглото.

Консумацията по WLTP е между 16,4 и 20,0 кВтч/100 км. За съжаление, обхватът на WLTP не може да бъде изведен от размера и консумацията на батерията. Консумацията по WLTP е дадена, включително загубите при зареждане, но обхватът без.

Продължение

Renault и TheArsenale представят електрически летящ шоукар AIR4

AIR4 няма колела, разполага с четири витла с две перки, по едно във всеки ъгъл на превозното средстворено

За да завърши тържествата за 60-ата годишнина на Renault 4, автомобилният производител се обедини с центъра за дизайн на движение – TheArsenale, за да създаде футуристичен шоукар, преосмисляйки този емблематичен модел. Повече от 8 милиона бройки от малкия икономичен автомобил са продадени в повече от 100 страни между 1961 и 1994 г.

Оригиналното Renault 4 беше просто, ефективно и гъвкаво превозно средство, строено между 1961 и 1992 г. Автомобил „със сини дънки“, както го описваше бившият ръководител на Renault Group, Пиер Драйфус. Истинска икона, която се ползва от семейства, фирми и жандармерията, както и помага на няколко поколения млади автомобилисти да седнат зад волана.

По отношение на дизайна, AIR4 доведе до реинтерпретация на ретро иконата от TheArsenale, далеч от езика на съвременния дизайн за автомобили.

Автомобилът, изцяло изработен от въглеродни влакна, поддържа същите линии и съдържа маса от оригиналния 4L, но предоставя нови динамични възможности. Здравината е напълно преработена, за да подпомага нови концепции като тяга или повдигане, което изисква часове изчисления и тестове.

Продължение

Най-малко 10 нови модела електрически автомобили – на руския пазар през 2022 г.

Руските производители също може да изненадат през новата година

Jaguar I-Pace на руския пазар за електромобили

Jaguar I-Pace на руския пазар за електромобили

Autostat.- Имаше само 6 нови модела електрически автомобили на руския пазар преди 7 години. Броят им е нараснал до 16 през 2021 г. и поне още 10 модела са на път за 2022 г.

Официалните съобщения, направени от производителите на автомобили, обещават пускането на пазара на следните модели: Volvo XC40 Recharge, Volvo C40 Recharge, Hyundai Ioniq 5 (и може би Ioniq 6), BMW iX, BMW i4 – M50, MINI Cooper SE, KIA EV6, Mercedes- Benz EQS и Mercedes-Benz EQE. Toyota bZ4X също трябва да се добави в списъка, тъй като производителят планира глобалното пускане на пазара до септември 2022 г.

Междувременно смелите предприемачи, които не се страхуват от покачване на таксите за използване, могат да решат да изненадат руския пазар, надявайки се да се възползват максимално от възможностите на  пазара.

Продължение

Новият NX 450h+ – първият plug-in хибриден електрически модел в гамата на Lexus

В състояние да постигне много повече със своите технологични възможности

  • Близо 100 км автономен пробег на електричество с нулеви емисии в градски условия и водещи в този пазарен сегмент показатели на разхода на гориво при изцяло новия NX 450h+ – първият рlug-in хибриден електромобил на Lexus.
  • 24% по-висока мощност и 20% по-ниски количества на емисиите при новия самозаряден хибриден модел NX 350h.

Вероятно е твърде лесно да се допусне, че всички нови plug-in хибридни автомобили са почти еднакви. Всички те използват800_2021-nx-dpl-combo-hybrid-002-3 мощни акумулаторни батерии с високо напрежение, които дават възможност за изминаване на продължителен автономен пробег на изцяло електрическа тяга и без никакви локални емисии. А когато батерията се нуждае от презареждане, моделът може да продължи пътуването с двигателя с вътрешно горене до момента, в който се включите към източник на електричество у дома, в офиса или на обществена зарядна станция.

Това е вярно, но само по отношение на основните неща и в най-общи линии. С изцяло новия NX 450h+, който е първият plug-in хибриден електрически модел в гамата на Lexus, марката показва, че е в състояние да постигне много повече със своите технологични възможности.

Благодарение на несравнимия обем от знания и опит на Lexus в областта на разработката и производството на електрифицирани автомобили в премиум класа, изграден и допълван в продължение на повече от 15 години, новият луксозен модел в средния SUV клас веднага пое ролята на еталон в своя сегмент, демонстрирайки забележителна комбинация от динамика и енергийна ефективност – включително и по отношение на продължителността на автономния пробег с нулеви локални емисии. От тази гледна точка новият NX 450h+ превъзхожда повечето от своите преки конкуренти по всички основни показатели – при това с голяма преднина.

Продължение

„Проектирана в Германия“: Как новата Opel Astra поражда емоции

Дръзкият и изчистен дизайн превръща Astra в символ на марката

Прецизност във всеки детайл за перфектно качество

Изцяло дигитален кокпит Pure Panel с фокус върху най-важните уреди

Видео в YouTube канала на марката разкрива избора на цветове и материи

Рюселсхайм. Новата Opel Astra със своя изчистен и дързък дизайн гарантира качество във всеки детайл. Шестотоастра поколение Astra, което бе представено на света с официалната си премиера в Германия през септември, е проектирано да породи емоции и да постигне ефект „любов от пръв поглед“. Екипите по дизайн и разработка, съставени главно от жени, се стремят да превърнат новия компактен модел на германския автомобилен производител в истинско „дизайнерско творение“ както по отношение на интериора, така и на екстериора. Следвайки подхода на главния инженер Мариела Фоглер, дизайнерът на цветовете и материалите на дамаската Илка Хьоберман представя дизайна на новата Astra във видео канала на марката в YouTube. Новото видео е част от кампанията в социалните медии, която показва как е създадена новата Astra и как са взимани решенията по отношение на дизайна – с акцент върху детайла, прецизност и желание да се излезе извън рамките на стандартното. Илка Хьоберман обяснява на какво са обърнали внимание дизайнерите на Opel и какво са вложили като усилия, за да създадат уникалния дизайн на произведения в Германия нов модел Astra. Продължение