Архив

Mercedes-Benz Vision Maybach 6 Concept 2016

Всеки август класически автомобилни фенове от цял свят се събират в Pebble Beach в Калифорния за един много mercedes-benz-vision_maybach_6_concept-2016-1600-01специален конкурс за красота. Това събиране на великолепни класически автомобили е идеалното място за премиера на изключителния Vision Mercedes-Maybach 6, сензационно лукс класа купе. 2 + 2-местният вариант е почит към славната епоха на авиационни купета и съзнателно носи тази традиция напред в бъдещето. Купето интерпретира класически, емоционални принципи на дизайна по екстремен начин, следвайки философията на Mercedes дизайна на чувствена чистота.

Vision Mercedes-Maybach 6, който е почти шест метра в дължина, е проектиран като електрическа кола. Задвижващата система е с мощност от 750 к.с. Плитка подова батерия позволява гама от над 500 км в зависимост от NEDC (над 200 миля според EPA).

Със своя чувствен, емоционален дизайн и интелигентни детайли, Vision Mercedes-Maybach 6 представлява крайност в лукса. Класическите естетични пропорции на концептуалния модел – с изключително дълъг преден капак, ниската линия на покрива и задно позициониране на салона – припомнят авиационни купета на отминалите дни. Но това не е ретро дизайн – това е интерпретация на класически, естетически принципи.

„Нашето бляскаво купе Vision Mercedes-Maybach 6 представлява най-доброто в съвремененния лукс. То е горещо и хладно“ заявява Гордън Вагенер, директор на Design на Daimler AG. „Със своя интелигентен technoid изглед, то перфектно въплъщава нашата философия на дизайна на чувствен чистота и нашето преследване на аеродинамична ефективност.“

Ясно дефинирани контури и органично формирани крила стоят в контраст с рязко изготвена, разширена функционална линия от всяка страна, която определя горната част на тялото на превозното средство и я разделя от радиаторната решетка по цялата дължина на автомобила към задната част. Под това, основното тяло има изпъкнал, мускулест вид, простиращ се по цялата фланг. Има и ярък контраст между червената боята на Maybach и хромираните лайсни, които стоят над калниците и в центъра на капака на капака на двигателя и багажника.

Gullwing врати, отличителен белег Mercedes дизайн елемент, който е бил ползван и преди това, подчертават спортния характер и силует на автомобила и кореспондират с иновационен дизайн на алуминиеви апликации. Външните огледала, проектирани като камери, се поддържат по крилата.mercedes-benz-vision_maybach_6_concept-2016-1600-0b

Разширената „опашка лодка“ на Vision Mercedes-Maybach 6 припомня на луксозна яхта, и тесните стопове, които подчертават ширината на превозното средство са интегрирани в своите външни ръбове. Над този силует има два изключително плитки задни прозорци ( „сплит прозорци“). Други отличителни черти в задната включват дифузьора с алуминиева рамка и въздушните отвори, зад калниците.

Интериорът на Vision Mercedes-Maybach 6 е синтез на интелигентност и емоция и съчетава традиционните ценности на Mercedes-Benz с нов високотехнологичен опит.

Кривите на таблото на крилата срещу тапицираната врата в ландшафта на седалката създават салон 360°. Новият „отвътре навън“ пространствен дизайн придава специално докосване до изисканост.

В допълнение към плавните контури, съставът на материалите представлява луксозен опит от най-висш порядък. Автентични материали и цветове като розово злато са използвани за създаване на луксозни акценти. В интериора, с висококачествената си кожена тапицерия, има хладно цветова схема, която перфектно подчертава дигиталните иновации. Във вратите и арматурното табло има традиционна дървесина-тапицерия, която омекотява външния вид на цифровите уреди за контрол и дисплей интерфейсите. Като контраст на цифровия свят на дисплеите, бряст се използва в площта на пода, създавайки изтънчена яхтинг поглед.

Откакто Mercedes-Benz изобретил автомобила преди 130 години, шофирането е източник на удоволствие и наслада. С увеличаването на цифровизацията идва едновременно необходимостта от устойчиви аналогови решения. Във Vision Mercedes-Maybach 6 това може да се види най-вече в hyperanalogue инструменти и диспле.

Класическите кръгли инструменти са комбинирани с дълбоки дисплеи и действат като позоваване на уникалната история на Mercedes-Benz.

Предното стъкло служи като прозрачен дисплей: при шофирането, данни и географска информация е показана през цялата ширина, увеличавайки външния свят с допълнителна информация. Тази информация може да се контролира и регулира от водача и пътниците с използване на жестове.

Vision Mercedes-Maybach 6 е проектиран като електрическа кола. Благодарение на неговите четири компактни с постоянен магнит-синхронни електродвигатели, той се характеризира със задвижване на всички колела. Изходът на системата за задвижване е 750 к.с. Плитка подова батерията е с използваем капацитет от около. 80 кВтч. Това не само позволява работните характеристики, типични за спортен автомобил (ускорение от 0-100 км в час за по-малко от 4 сек., максималната скорост електронно ограничена на 250 км в час), но също така и гама от над 500 Km според NEDC (над 200 мили според EPA).

Функцията за бързо зареждане е и визионер: като резултат от DC таксуване на базата на стандарта CCS, системата позволява впечатляващ капацитет за зареждане на до 350 кВт. В само пет минути може да се зарежда достатъчно мощност, за да се постигне допълнителен набор от около 100 км.

 

Батерията или може да се зарежда чрез кабелна връзка към обществената станция за зареждане или конвенционален вътрешен изход, а за още по-голямо удобство, тя може да се зарежда безжично, чрез електромагнитно поле.

С внушителните си размери, Vision Mercedes-Maybach 6 (дължина / широчина / височина: 5700/2100/1328 мм) е първото луксозно купе в сериите с мечтан дизайн на коли от Mercedes-Benz. Те включват Vision Energ-Force (Лос Анджелис, Ноември 2012 г.), AMG Vision Gran Turismo (Sunnyvale, 2013 г.) и Vision Токио (Токио, 2015 г.). Благодарение на глобалния характер на функцията на Mercedes-Benz Design, тези концептуални автомобили вземат сигнали от местни тенденции в дизайна, културата и мобилността. В същото време тези показни автомобили търсят път далеч в бъдещето.