Архив

Monthly Archives: април 2018

DS марката на PSA ще електрифицира продуктовата си гама

DS 7 ще получи първата PSA хибридна система за задвижванеDS-7_Crossback-2018-1024-05

Automotive News Europe

Моделът на DS от PSA Group заяви, че всички нови модели, въведени през 2025 г., ще имат само изцяло електрически или хибридни задвижвания и ще представи първия си батериен електрически автомобил на автомобилното изложение в Париж през октомври.

„Нашата амбиция е много ясна: Да бъде DS сред световните лидери на електрифицираните автомобили на пазара“, заяви изпълнителният директор Ивс Бонефонт в съобщение в понеделник.

Продължение

Skoda ще премести малко производство на SUV в Германия

Karoq се продава от края на миналата годинаskoda_karoq_01

Automotive News Europe

Марката Skoda на Volkswagen Group ще прави  SUV-а си  Karoq в завод VW в Германия, за да облекчи свръхкапацитета на своите заводи в Чехия.

Заводът на VW в Оснабрюк, Северозападна Германия, ще произвежда компактния SUV от края на тази година и ще продължи до 2019 г., за да задоволи голямото търсене на SUV, каза Skoda.

Производството на Skoda е притиснато, тъй като продажбите са се увеличили. През първото тримесечие доставките в световен мащаб нараснаха с 12% до 316 176, съобщиха от компанията. Миналата година продажбите на автомобилите на Skoda нараснаха с 6,6% до 1,2 милиона.

Продължение

CEO на Nissan не вижда полза от сливането с Renault

Сайкава иска да направи управлението по-ефективноAR-170229933

Изпълнителният директор на Nissan Motor – Хирото Сайкава, отхвърли идеята за сливане на японския автомобилен производител с партньора си Renault.

Източници съобщиха на Ройтерс през март, че се обсъждат планове за по-близко обвързване, при което Nissan ще придобие по-голяма част от френския държавен Renault.

Продължение

Дания преразглежда субсидиите за електрическите автомобили

Правителствен план за увеличаване на потреблението на чиста AR-180429770.jpg&q=80&MaxW=300&cci_ts=20180429081544енергия

Bloomberg

Дания може да бъде отворена за финансови стимули за закупуване на електрически автомобили, след като видя драматичен спад в продажбите на превозни средства, които не замърсяват околната среда, според премиера Ларс Локс Расмусен.

„Ние имаме данъчни облекчения за електрически автомобили и бихте могли да обсъдите дали те трябва да бъдат по-големи. Няма да изключа това“, каза Расмусен в интервю в Копенхаген. Всички нови стимули ще бъдат обявени заедно с правителствен план за увеличаване на потреблението на чиста енергия след лятото, каза той.

Продължение

AvtoVAZ се завърна на печалба през първото тримесечие

Три модела Лада са сред 10-те най-продавани коли в РусияLADA_Vesta_XRAY-800x500_c

Reuters

MOSCOW – най-големият производител на автомобили в Русия, AvtoVAZ, се завърна на печалба през първото тримесечие, на фона на увеличените продажби на моделите си Lada, но компанията предупреди, че колебанията във валутните курсове могат да повлияят на резултатите за останалата част от годината.

AvtoVAZ обяви, че през първите три месеца е реализирала нетна печалба от 609 милиона рубли (9,70 милиона долара), а за същия период на миналата година обръща загуби от 2,81 милиарда рубли.

Продължение

ЕС укрепва регулаторната си власт над автопроизводителите

Това става след скандала с Volkswagen170726-tailpipe-smoking

Bloomberg

БРЮКСЕЛ – Европейската комисия ще има по-голяма власт по одобряването на моделите за автомобили в цяла Европа съгласно нов закон, който има за цел да предотврати повторение на скандала за емисии на дизелови горива с Volkswagen Group.

Комисията спечели правомощията да накара производителите на автомобили до 30 000 евро (37 131 щатски долара) за дефектни автомобили и поръчки да имат по-централизиран пазарен надзор, одобрено от Европейския парламент преди дни в Страсбург, Франция. Законодателството на Европейския съюз прави Комисията, регулаторната група на блока от 28 държави, по-скоро като Агенцията за защита на околната среда в САЩ.

Продължение

Ще купи ли Daimler малък дял от Volvo Cars?

Източници, които не се цитират, твърдят, че това може да стане422680

Reuters

Франкфурт, 19 април – Daimler е готов да доставя на Volvo  двигатели и дори може да вземе малък дял от шведския автомобилен производител, каза Manager Magazin, като по този начин повиши възможността за засилено сътрудничество между Mercedes-Benz и собственика от Китай – Geely.

Daimler може да купи „няколко процента“ във Volvo Cars, се казва в доклад неотдавна, без да се цитират източници.

Продължение

Новият C.E.O. на Volkswagen e външен човек

Това е актив и отговорност

Херберт Диес, който се присъедини към Volkswagen само два месеца преди появата на скандала за емисии, бе обявен за главен изпълнителен директор в миналата седмица.

ARCHIV - Volkswagen-Markenchef Herbert Diess spricht am 18.11.2016 bei einer Pressekonferenz in Wolfsburg (Niedersachsen) vor einer Wand mit Volkswagen-Logo. (zu dpa "Gewerkschaftsfrage rund um Beförderung: Kritik an VW-Markenchef Diess" vom 15.02.2017) Foto: Philipp von Ditfurth/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++

The New York Times:

ВОЛФСБУРГ, Германия – Херберт Диес има едно голямо предимство, като поема поста на главен изпълнителен директор на Volkswagen след официалното му назначаване преди дни. Той не е продукт на Волфсбург, основата на автомобилния производител.

Г-н Диес има и един голям недостатък. Това отново е, че не е продукт на Волфсбург.

Продължение

Vauxhall може да затвори до 100 представителства в Обединеното кралство

Заплашени са хиляди работни места01vauxhallnewbadge

The Independent

Компанията е изправена пред тежка битка, тъй като миналата година беше продадена на PSA, компанията, която притежава Peugeot и Citroën.

До 100 търговски представителства на Opel може да се изправят пред затваряне в Обединеното кралство, заплашвайки хиляди работни места, според медиен доклад.

Промишлената публикация Automotive Management съобщи, че собственикът на Vauxhall – PSA Group, възнамерява да намали до една трета търговските си площи през следващата година, заплашвайки повече от 3800 работни места. Преди това тя беше собственост на General Motors.

Продължение

Иконично 1960s Mini се върна към живот с електромотор

Екземплярът е единствен и показан в Ню Йоркnintchdbpict000395275711

По thesun.co.uk

Mini е създал изцяло електрическа версия, но с класически оригинал – само едно е направено без планове за продажба на пълен производствен модел.

Британската фирма даде модерен вариант на автомобил на 60-те години, но направи само един по рода си.

Инженерите в базирания в Оксфорд производител са оборудвали класическия модел с 30 литиево-железни фосфатни батерии, които дават пробег от 65 мили и максимална скорост от 75 км в час.

Продължение