Skoda ще премести малко производство на SUV в Германия

Karoq се продава от края на миналата годинаskoda_karoq_01

Automotive News Europe

Марката Skoda на Volkswagen Group ще прави  SUV-а си  Karoq в завод VW в Германия, за да облекчи свръхкапацитета на своите заводи в Чехия.

Заводът на VW в Оснабрюк, Северозападна Германия, ще произвежда компактния SUV от края на тази година и ще продължи до 2019 г., за да задоволи голямото търсене на SUV, каза Skoda.

Производството на Skoda е притиснато, тъй като продажбите са се увеличили. През първото тримесечие доставките в световен мащаб нараснаха с 12% до 316 176, съобщиха от компанията. Миналата година продажбите на автомобилите на Skoda нараснаха с 6,6% до 1,2 милиона.

Skoda заяви, че германската продукция е временна, докато компанията актуализира мощностите си за боядисване на флагманския си завод Млада Болеслав.

Заводът в Оснабрюк вече боядисва тела за Skoda Fabia.  Също така сглобява VW Tiguan, Porsche Cayenne и Porsche Cayman.

Изпълнителният директор на Skoda – Бернхард Майер, заяви на Годишната конференция за резултатите на компанията през март, че времето за доставка е нараснало твърде дълго, до 8-10 месеца за някои пазари. Майер също намекна, че компанията може да обмисли нова фабрика, ако продължават производствените ограничения.

Skoda разширява своята гама SUV. Karoq се продава от края на миналата година.

В началото на миналата година Skoda стартира и продажбите на Kodiaq, първия си голям SUV и първия си модел, който предлага седем места.

Марката ще започне през следващата година производството на нов малък SUV в завода в Млада Болеслав въз основа на концепцията Vision X, разкрита на автомобилното изложение в Женева през март. Заводът също така ще строи нов електрически автомобил от 2020 г.