Архив

Monthly Archives: май 2014

Jeep® Cherokee – Най-добър SUV

Най-сигурният SUV в категорията си от Euro NCAPCherokee_Trailhawk

Jeep® Cherokee получава званието „Най-добър SUV/Автомобил за всички терени 2014″ – желана награда, присъдена от най-многото гласували читатели на „El Economista“. Чаровният SUV от среден клас на бранда Jeep буквално отвя конкуренцията си, печелейки 36% от всички гласове.

Това е петото издание на отличието, връчвано всяка година от престижния испански вестник, който по този начин изразява своя интерес към автомобилния сектор като един от най-важните и активни направления на икономиката.

Продължение

Nissan – в С-сегмента с изцяло новия Pulsar

В продажба в Европа от есен 2014red-pulsar-img02

Nissan се завръща в С-сегмента с изцяло нов модел, наречен Pulsar. Просторният, 5-врат хечбек е създаден, за да отговори на специфичното търсене от европейските клиенти и ще бъде произвеждан във фабриката на Nissan в Барселона. Моделът ще бъде показан за първи път на 20 май 2014.

Pulsar ще възстанови силната връзка на Nissan с С-сегмента – вторият, най-голям сектор на европейския автомобилен пазар. Продажбите на новия Pulsar ще стартират през есента на 2014. Моделът е създаден със същите високо качество и иновативен подход, станали типични за моделите на Nissan.

Продължение

Карлос Гон избран за нов президент на АСЕА

Гон поема поста от Ф. Варен, бивш Председател на Борда на директорите на PSA2013_02_14t123447z_1461008596_pm1e92e11n701_rtrmadp_3_renault_earnings_64794800

Бордът на Директорите на Европейската Асоциация на Автомобилните Производители избра Карлос Гон, Председател и Изпълнителен директор на Renault, за своя нов президент.

Г-н Гон поема поста от Филип Варен, бивш Председател на Борда на директорите на PSA Peugeot Citroen. Промяната влиза в сила веднага.

Генералният секретар на ACEA коментира:“Г-н Гон ще ръководи ACEA през един много важен период на политически преход в Европа. Под неговото ръководство, АСЕА ще продължи фокуса върху ключовите препоръки към нашата политика, които са тласък към иновациите, подсилване на растеж чрез международна търговия и призив за по-благоприятни регулаторни рамки.“

Продължение

Новите Opel Vivaro и Movano

Новата гама от задвижващи агрегатиMovano release-2

Първата публична поява на лекотоварните модели на Opel Vivaro и Movano се състоя в Бирмингам. Новото поколение на Vivaro направи своя дебют, а новият Movano представи своите мощни, но изключително икономични двигатели на изложението за товарни автомобили “Commercial Vehicle Show“ в Бирмингам, Англия (29 април – 1 май).

Продължение

Setra TopClass 500 – отличена с Red Dot 2014

Журито хвали „комфорта и елегантността на външния вид“Setra TopClass 500 mit Design-Preis geehrt

 

Матиас Ленц, ръководител отдел Дизайн автобуси в Daimler, е горд, че Setra отновопечели международно известната надпревара Red Dot  с отличието заSetra ComfortClass 500.

В обосновката на международното експертно жури се казва: „Този туристически автобус изпъква с цялостното си излъчване на комфорт и елегантност. Впечатлението се подсилва благодарение на висококачествено интериорно оборудване.“

Продължение