Архив

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

На Auto China 2018 в Пекин, Mercedes-Benz представи Vision Mercedes-Maybach 2018_mercedes-maybach_vision_ultimate_luxury_12_1024x768Ultimate Luxury. Дизайнът на кросоувъра, базиран на изключителния седан от висок клас и SUV, следва философията на чувствената чистота. Шоукарът комбинира комфорта и типичните предимства на двата стила на каросерията. Те включват повдигнатото място за сядане и атлетичният външен вид. Визията Mercedes-Maybach Ultimate Luxury е замислена като електрическо превозно средство с четири компактни постоянни синхронни двигатели и променливо задвижване на четирите колела.

„Визията Mercedes-Maybach Ultimate Luxury е съвсем нов тип от вида, който никога досега никой не е виждал“, каза Горден Вагнер, главен дизайнер на Daimler AG.  „Нашата концепция съчетава ДНК на SUV с тази на седан, за да произведе ултрамодерен SUV с триобемен дизайн“, каза Вагнер. „С тази  чиста изтънченост създадохме автомобил, който подчертава позицията на Mercedes-Maybach като най-добрата луксозна марка.“

2018_mercedes-maybach_vision_ultimate_luxury_23_1024x768Концептуалното превозно средство не само олицетворява дизайнерския език на Mercedes-Maybach, но и отразява традиционните ценности на марката, като продължава успешната история на Mercedes-Maybach. Вярна на принципа за създаване на „най-доброто от най-доброто“, Mercedes-Maybach залага на най-съвършения лукс, като обединява съвършенството на Mercedes-Benz с изключителността на Maybach.

Шоукарът също така обединява влиянията на западното и далекоизточното2018_mercedes-maybach_vision_ultimate_luxury_29_1024x768 полукълбо, за да достави привлекателен автомобилен културен диалог. Например, се използва Magic Wood, абанос, който е традиционен в китайския мебелен дизайн. Същият мотив се подчертава и от комбинацията от SUV и седан, които са най-успешните корпоративни стилове не само в международен мащаб, но и особено на китайския пазар.

При Vision Mercedes-Maybach Ultimate, простор и комфорт, в комбинация с повдигнатото място за сядане, елегантния дизайн и най-добрите материали, особено в задната част, създават луксозно изживяване на най-високо ниво. Автомобилът е примерен за типичните ценности на Mercedes-Maybach: традиционна майсторска изработка, уникалност и индивидуализация.

2018_mercedes-maybach_vision_ultimate_luxury_5_1024x768Общата мощност достига 750 к. с. от четири електрически мотора, разпределени в режим AWD. Това е изцяло електрическо превозно средство. Батерията е монтирана под пода и получава капацитет от 80 кВтч, осигурявайки над 200 мили пробег. Макс. скорост е 250 км в час.

Система за бързо зареждане DC  осигурява над 60 мили за около 5 мин. Автомобилът също така предлага индуктивно зареждане.

Заслужава да се отбележи, че този голям червен кросоувър се основава на същата платформа като Mercedes GLS-Class, така че всъщност това е просто една кола на шаси на SUV.