Архив

Skoda Sunroq Concept (2018)

Запознайте се с Škoda Sunroq. Това конвертируемо превозно средство, Skoda-Sunroq_Concept-2018-1024-02работата на учениците от средното професионално училище Škoda е мечта, изпълнена за по-младото поколение.

След стартирането на проекта през октомври 2017 г. до юни 2018 г. училищните семинари в Млада Болеслав са проектирали Škoda Sunroq – нов студентски автомобил, който може да запълни празнината на пазара. В продължение на пет години проектът Azubi Car насърчи студентите в учебните заведения на Škoda да излязат от конвенционалното, да се съюзят с професионалистите, за да разработят уникална концепция за автомобили и да направят чисто нова Škoda.

Екипът на 2018 г. наброява около 23 студенти, изучаващи редица предмети в собственото училище за търговия на Škoda в Млада Болеслав. В своята работа по това ново изследване те поеха ролята на инженери, интериорни и екстериорни дизайнери, механици и дори търговци.

Skoda-Sunroq_Concept-2018-1024-10Всяка година студентите използват един от автомобилите на Škoda като вдъхновение за разработването на ново превозно средство. През 2018 г. това беше поредната Škoda. Те взеха популярен SUV и го превърнаха в кабриолет. Студентският екип умело съчетаваше предимствата на двете категории да внесат своя собствена марка забавление в концепцията за SUV. Цел на клиенти е младите възрастни, които може да се нуждаят от достатъчно място за сърфове, а  също така искат да усещат вятър в косата и слънцето на лицата си в стремежа си към приключения.

В сравнение с останалите години, процесът на именуване на новия студентски Skoda-Sunroq_Concept-2018-1024-11автомобил е доста неортодоксен, защото освен че сами си измислят имената, учениците проведоха конкурс за последователи на страницата на Škoda във Facebook. Вземайки предвид предложенията, студентите избраха Sunroq, защото най-добре отразяват концепцията на автомобила – кабриолет, огрян в слънчева светлина, който е перфектният спътник на лятната ваканция.

Дължината, ширината и междуосието на Sunroq са същите като тези на Karoq и запазва  мощния четирицилиндров 1.5 TSI двигател. Това, с което се различава, разбира се, е напълно преработеното тяло. След като се отърваха от покрива, младите дизайнери започнаха да реконструират вратите и да реконструират колоните А и Б. Sunroq може да се гордее и с нова пета врата.

Дори и най-малката подробност не е отклонила вниманието на екипа. Благодарение на оригиналния SUV двигател можете да стигнете до 100 км в час за 8,6 сек. Какво ще кажете за максималната скорост? Можете да стигнете до 195 км в час. Всяка година изглежда, че предстоящият отбор няма шанс да създаде концепция, която да победи предишната.