Архив

BMW 545e xDrive

Особености на новия PHEV и възможности, режими на управление и предлагани услуги

С почти 50 000 бройки, хибридните модели на BMW серия 5 са най-успешните електрифицирани модели в портфолиото на BMW Group в целия свят през 2019 г. С увеличение от два на пет модела, включващи иновативно плъгин хибридно задвижване до ноември 2020 г., новото BMW Серия 5 предлага най-голямата гама от PHEV в рамките на една серия от модели на BMW Group.

Новият първокласен BMW 545e xDrive Sedan (комбиниран разход на гориво: 2,4 – 2,1 л/100 км; комбиниран разход на P90395490-highRes-1280x720енергия: 16,3 – 15,3 кВтч/100 км; комбинирани емисии на CO2: 54 – 49 г/км) синхронен електродвигател, осигуряващ максимална мощност от 80 кВт/109 к. с., който се комбинира с ефективен редови шестцилиндров бензинов двигател с BMW TwinPower Turbo Technology и 210 кВт/286 к. с., заедно генерираща обща мощност от 290 кВт/394 к. с.

Мощността се разпределя според нуждите на всички четири колела чрез 8-степенна трансмисия Steptronic и интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive. Максималният въртящ момент на системата е 600 Nm, а максималната скорост се достига при 250 км в час, докато при чисто електрическа работа е възможна скорост от 140 км в час.

От покой новото BMW 545e xDrive ускорява до скорост от 100 км в час за 4,7 секунди. По този начин BMW 545e xDrive очевидно се отличава като най-динамичният от всички хибриди с 6-цилиндрови плъгини на BMW.

С интелигентно контролирано взаимодействие между двете задвижващи системи, новият BMW 545e xDrive улеснява не само чисто електрическото шофиране в градския трафик и ефективното пътуване между дома и работното място, но и се отличава чрез динамична производителност и удобно пътуване на дълги разстояния.

2021-bmw-545e-photos-21-1536x1024С чисто електрически обхват от 54–57 километра и среден разход на гориво 2,4–2,1 литра/100 км, новият BMW 545e xDrive съчетава типична за марката динамика на шофиране и високо ниво на комфорт на дълги разстояния.

Последният прикачен хибриден модел на BMW Серия 5 е оборудван с 400V литиево-йонна батерия, която е разположена под задната седалка, за да спести място. С обем на багажа от 410 литра, транспортният капацитет на BMW 545e xDrive е само малко по-малък от този на моделните варианти, които са оборудвани с конвенционален двигател.

За да използва оптимално комбинацията от редовия шестцилиндров двигател, който се отличава с ултра гладко работещи характеристики и eDrive технология във всички ситуации на шофиране, BMW 545e xDrive поддържа водача по много начини по отношение на управлението на енергията. Различни режими на шофиране, някои от които могат да се индивидуализират при тяхната работа, се избират просто чрез натискане на съответния бутон на централната конзола.

2021-bmw-545e-photos-29-1536x1024Режимът HYBRID е настройката по подразбиране, която осигурява балансирана настройка и интелигентно взаимодействие между двигателя на горене и електродвигателя. Възможно е също така да изберете Електрически режим като стандартна настройка чрез менюто iDrive.

В режим HYBRID се използва предимно електрическият двигател. Двигателят с изгаряне се задейства само при по-висока скорост или при условия на интензивно натоварване. Тъй като системата е свързана с навигационната система, взаимодействието между двигателя с изгаряне и електродвигателя може да се адаптира по-точно към профила на маршрута, топографията и други ситуации на шофиране.

В режим SPORT, електрическият двигател поддържа редовия шестцилиндров бензинов двигател, когато цялостната мощност 2021-bmw-545e-photos-23на системата от 290 кВт/394 к. с. е напълно необходима. Настройката е проектирана за динамична производителност, а програмата за превключване на предавките е спортна.

Режимът Електричен, от друга страна, позволява шофиране без излъчване на вредни емисии с пробег до 57 километра и скорост до 140 км в час.

BMW Group предлага и иновативни цифрови услуги, които активно допринасят за повишаване на привлекателността на електрическото шофиране още повече – BMW eDrive Zone и BMW Points.

Освен бензиностанции, навигационната система показва и обществени пунктове за зареждане. Когато избирате станция за зареждане, на водача се предоставя и прогноза за състоянието на заетост, както и препоръки за близките ресторанти или кафенета. Освен това BMW позволява на клиентите на BMW Charging да резервират станция за зареждане за ограничен период от време.

Освен това, BMW Charging предлагат и възможност за комфортно зареждане у дома и когато сте навън и около. Те също така включват различни версии на Wallbox, включително инсталационна услуга, индивидуални оферти за закупуване на електроенергия и достъп до най-голямата мрежа от обществени зарядни станции в света, включваща повече от 155 000 точки за зареждане само в Европа.

Предварителната подготовка на интериора с помощта на допълнително отопление и климатизация гарантира оптимизиран комфорт през всеки сезон. Системата се управлява от вътрешността на автомобила или удобно чрез приложението My BMW.