Архив

Audi A3 Limosine 1.4 TFSI

Тест-изпитател: Виктор ДочевIMG_0694

Тест-маршрут: София-Плевен-София и градско, около 370 км

 

Данни на производителя:

Двигател: 4-цилиндров, редови, бензин, с директен инжекцион, турбокомпресор и интеркулър

Работен обем: 1395 куб. см

IMG_0702Мощност: 103 кВт при 5000 об./мин

Макс. въртящ момент: 250 Нм при 1500-3500 об./мин

Задвижване: предно

Маса незареден: 1325 кг

Макс. скорост: 217 км в час

Ускорение 0-100 км в час: 5,9 сек.

Емисии CO2 при комбиниран цикъл: 109 гр./км

Предаване: 7-степенна S tronic

 

IMG_0697Поредният автомобил, който тествахме за Вас, е  новото Audi A3 седан.

Първите впечатления са, че това не е като другите А3, които сме свикнали да приемаме. Този модел изненадва с габаритите си. Тъй като колата е тип седан и е с триобемна каросерия, в сравнение с хечбека има голямо багажно пространство отзад.

Външният вид е познатия за нас от последните модели на марката с голяма предна решетка с  ледсветлини, спортен и с внушително излъчване. Може да се каже, че това е най-добре изглеждащото А3.

Във вътрешността е много тихо, интериорът е много комфортен. Всичко по таблото е достатъчно и лесно за опериране. Големият дисплей в средата показва абсолютно всичко, свързано с колата. Материалите, които германците са използвали, са изключително качествени и приятни за окото и на допир.IMG_0712

Автомобилът, който тествахме, беше оборудван с автоматична скоростна кутия S tronic,от която сме много доволни. Спортният режим е отзивчив  изстисква колата до краен предел.

Двигателят 1.4 TFSI е малък, но доста пъргав. Може да се похвали с отличното му ускорение и чудесна икономичност, която се дължи на новата система на Audi , която кара двигателя да работи на два цилиндъра в спряло положение.

Този мотор въздейства много приятно върху управлението на автомобила. Постоянно ти се приисква да настъпиш педала и да почувстваш демаража на аудито.

IMG_0703Автомобилът е много стабилен, благодарение на размерите си, дори, когато карате с висока скорост. В завой колата е лека и на някои места се намесва стабилизиращата програма.

Германците са снабдили автомобила с много екстри и глезотии. Сред тях са датчик за съпротивлението при отворен прозорец, дисплей, показващ състоянието на колата. Моделът е снабден и с неприлично добра аудио система. Има двузонов климатик и start-stop система.IMG_0705
Новото
Audi  A3 седан е един прекрасен автомобил с младежко излъчване и спортен дух.

Можем да кажем, че моделът има присъствие и е уникално приятен за каране. Автомобилът не е от най-евтините, но за цената си предлага много и ще бъде посрещнат несъмнено добре от ценителите на комфорта и спортния дух.

Марката напоследък извънредно просперира и скоро дойде и информация за очаквано нарастване на производствените обеми. Качествената продукция несъмнено намира добър нарастващ пазар.