Архив

Monthly Archives: октомври 2019

Toyota и Subaru – към консолидация и електрификация

Ще съчетаят силните си страни за съвместна разработка на модели

Обща платформа за електрически SUV

Обща платформа за електрически SUV

Източник: Toyota, Reuters

Toyota направи поредната стъпка в стратегията си за изграждане на широк японски автомобилен съюз, като задълбочава партньорството си с 10 пъти по-малкия Subaru.

Toyota работи със Subaru по различни проекти от 2005 г. насам, когато придоби 9,5% от компанията (Fuji Heavy Industries по това време). Оттогава делът нарасна до 16,83% и чрез ново споразумение Toyota ще купи поне 3,17%, за да получи минимум 20% от Subaru, което ще стане свързана компания на Toyota. Subaru също ще придобие акции на Toyota за 740,8 милиона долара – сумата, необходима на Toyota да придобие акции на Subaru.

Според Subaru компанията ще остане независима, но анализатори вече прогнозират, че в един момент в бъдеще Subaru ще стане изцяло дъщерно дружество на Toyota. Mega Toyota която може да погълне и Mazda, Suzuki и Yamaha, ще бъде огромен играч на цялостния автомобилен пазар.

Продължение

Електрическият автомобил Polestar на Volvo ще излезе през 2020 г.

Марката ще пусне своите автомобили първо в 6 европейски държавиpolestar-2-2444e

Forbes Media LLC

Polestar, дъщерно дружество на шведското Volvo, собствено на финансово мощния Zhejiang Geely Holding of China, откри първия си европейски дилър в Осло, Норвегия, този месец и заяви, че ще пусне своите автомобили в 6 европейски държави в началото на 2020 г., и също така установява присъствие на западния бряг на САЩ. Той вече работи и работи в Китай, където ще бъдат произвеждани неговите електрически автомобили.

Дори Tesla започна сравнително бавно, изграждайки своята мощност и продажби на марката в САЩ, преди да атакува чужди пазари като Европа тази година. Тогава дойде Китай. Polestar разбира се вече работи в Китай, където е подкрепен от дълбоките джобове на Geely, предимство, което Tesla никога не е имал.

Polestar 1, двувратен бензиново-електрически хибриден купе суперкар с мощност 600 к. с. с корпус от въглеродни влакна, обхват от 90 мили на батерии и фантастична цена, близка до 200 000 долара, вече е в продажба. Polestar 2, напълно електрически вероятно от 63 000 долара седан с обхват от 300 мили, е насочен към пазара в частност на Tesla Model 3. Автомобилът е представен на автосалона в Женева през пролетта и влиза в продажба в началото на следващата година. Polestar 3, напълно електрически „производителен“ SUV, е планиран за по-късно.

Продължение

Електрификацията на Hyundai

Ще продаде над 20 млн. електрически превозни средства до 2025 г.168000-vehicles-at-risk-for-fires

Hyundai има големи планове относно своята програма за електрификация, като си е поставил цел да продава повече от 560 000 EVs годишно до 2025 г., тъй като изглежда ще настигне някои от своите конкуренти, съобщава Reuters.

По време на обявяване по-рано преди седмица, южнокорейският производител на автомобили разкри план за пускане на 16 EV до 2025 г. Ако Hyundai трябва да продаде над 20 милиона електрически превозни средства до 2025 г., това ще представлява 17-кратно увеличение спрямо текущите данни за продажбите на EV .

Съперниците обещават подобен растеж, като Volkswagen очаква да произведе 22 милиона електрически превозни средства през следващото десетилетие, докато General Motors се стреми да продава 1 милион EVs до 2025 г.

„Това не е амбициозна цел. Ако Hyundai не успее да увеличи обема си достатъчно бързо, разходите за електрическите автомобили ще тежат на рентабилността“, заяви Лий Джаил, анализатор от Eugene Securities & Investment.

Продължение

VW: електрическите автомобили няма да навредят на печалбите

„Нашето предимство е, че всички наши марки имат една и съща платформа“2012_volkswagen_chattanooga_3162-e1464285680780

Volkswagen прави една от най-амбициозните стъпки към електрически превозни средства в сравнение с другите автомобилни производители и въпреки това не се притеснява от промяната, засягаща маржовете му.

Въпреки че цените на електрическите автомобили намаляват бързо и стават конкурентоспособни на бензиновите превозни средства, все още е трудно автомобилните производители да ги продават изгодно.

По-рано тази година Toyota, която все още не е пуснала изцяло електрически автомобил, заяви, че „никой не продава електрически превозни средства печелившо“.

Nissan не се съгласи и заяви, че е „единственият“, който продава EVs с печалба.

Tesla е вероятно различна, тъй като те продават само електрически превозни средства, но компанията няколко пъти реализира печалба и има значителен брутен марж на своите първокласни електрически превозни средства.

Сега Volkswagen, който инвестира сериозно в масово производство на електрически превозни средства, се опитва да убеди инвеститорите, че ще може да реализира печалба от своята ориентация към електрически превозни средства.

Продължение

Авто шоуто в Токио търси нови вълнения

Целта е за пръв път да се привлекат над 1 млн посетители

На изложение е представена „летяща кола“ от японския електронен гигант NEC Corp.

На изложение е представена „летяща кола“ от японския електронен гигант NEC Corp.

TOKYO – Glitzy girl J-pop групи, турнири, състезания с дронове, плаващи демонстрации и дори крос-дресинг на знаменитост. Япония се стреми да осуети низходящата спирала на глобалните автошопове, като направи свое собствено водещо събитие.

Наистина, този месец автомобилното изложение в Токио се очертава като един вид автомобилен Дисниленд.

„Искаме да осигурим тематичен парк за цялото семейство“, каза Акио Тойода, президент на Toyota Motor Corp., който също е председател на организатора на шоуто, Японската асоциация на автомобилните производители. „Този фестивал трябва да разшири обхвата.“

Докато други експозиции на автомобили намаляват през годините, Тойода иска да увеличи посещаемостта в Токио до над 1 милион за първи път от години.

Това е като хазартна игра върху нова концепция в епоха, в която автосалоните от Детройт до Франкфурт се борят с намаляващ ентусиазъм сред потребителите и изложителите. Детройт ще се опита да обърне ефекта, като проведе шоуто си през 2020 г. през юни, а не в студения януари.

Продължение

На Автосалон София показаха BMW i3s

Някои данни за базовото BMW i3 и i3sIMG_2132

BMW i3 не следва никаква тенденция, то е израз на един самоуверен стил на живот. Оформено с ексклузивен дизайн, който излъчва ясен характер отвън и в интериора. Оборудвано с лекота, която впечатлява с устойчивите си материали и функционални детайли. Автомобил, който ще определи тенденциите с индивидуалността си.

От окачването до пътническата клетка – интелигентната комбинация между компонентите на окачването и олекотените детайли позволява несравнимата динамика на BMW i3. Благодарение на напълно електрическото си задвижване BMW eDrive BMW i3 ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди. BMW i3s спринтира дори още по-бързо, за 6,9 секунди. Електромоторът на BMW i3 е в мощност 170 к.с. и въртящ момент от 250 Нм за 280 километра радост от шофирането без емисии. В същия режим, BMW i3s има 184 к.с. и въртящ момент от 270 Нм. Модулът Life е модерна пътническа клетка от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP). Този материал, познат като карбон, е особено лек, като в същото време е по-здрав и устойчив от стоманата. Ниското тегло и ниският център на тежестта на автомобила повишават както пъргавината, така и пробега.

Продължение

Kia Soul EV ще се забави до 2021 г.

Автомобилът беше представен на Автосалон София 20192020-kia-soul_100681276_h

Kia потвърди преди дни, че следващото поколение изцяло електрически Soul EV няма да пристигне за моделната година 2020, но вместо това ще се забави до 2021 г.

Говорителят на Kia – Нийл Дънлоп, потвърди новината пред Green Car Reports. Дънлоп каза, че забавянето се дължи на ограниченото снабдяване с батерията и недостига на електромотори. Дънлоп каза, че Soul EV ще пристигне най-рано през 2021 г., въпреки че това може да се промени.

Най-новият Soul EV беше планиран да пристигне около пролетта на 2019 г. и да подобри пробега от 111 мили от последното поколение.

Soul EV има 64-kwh литиево-йонна батерия с течно охлаждане, взета назаем от Niro EV и беше оценен от EPA за 2020 г. с обхват от 243 мили, въпреки че няма да пристигне тази година. Новият Soul EV използва стандарта CCS (Combo) за бързо зареждане със 100 kw (последната версия използва CHAdeMO), по-бърз от Bolt EV и Hyundai Kona EV.

Продължение

VW Group разговаря с фирми за споделяне на електрически експертизи

Сделките за споделяне напредват

Audi планира да пусне 30 електрифицирани превозни средства до 2025 г., а две трети от тях ще бъдат изцяло електрически модели. Акумулираният от батерията Audi e-tron 55 quattro има обхват от над 400 км.

Audi планира да пусне 30 електрифицирани превозни средства до 2025 г., а две трети от тях ще бъдат изцяло електрически модели. Акумулираният от батерията Audi e-tron 55 quattro има обхват от над 400 км.

Bloomberg

Volkswagen Group води разговори с други производители за споделяне на ключовата технология, която е в основата на бъдещите електрически автомобили Porsche и Audi, тъй като се стреми да намали разходите за разработка.

„Определено има интерес“, каза на пресконференция в Мюнхен Улрих Видман, ръководител на отдела за развитие на Audi за съвместния инженерен проект.

Видман отказа да идентифицира производителите, които са проявили интерес да приемат т. нар. „основни поддръжки“ на платформата Premium Platform Electric, които се разработват от Porsche и Audi като основа за техните изцяло електрически превозни средства от 2021 г.

„Като се имат предвид огромните инвестиции в изследвания и разработки, необходими за прехода към акумулаторни електрически превозни средства, много по-малки луксозни имена могат да бъдат заинтересовани, включително Aston Martin, Maclaren и Maserati“, казва анализаторът на Bloomberg Intelligence Майкъл Дийн. „Не бихте могли да изключите BMW и Mercedes-Benz, които биха осигурили германско първокласно решение“, добави той.

Продължение

Hyundai Kona – най-добър компактен дизелов SUV в Европа

Auto Bild проведе сравнителна оценка на четири компактни дизелови джипа20191017000503_0

Източник: koreaherald.com

Hyundai Motor заяви, че компактният му автомобил Kona е обявен за най-добрия дизелов SUV модел в Европа от авто списание в Германия.

Немското издание Auto Bild проведе сравнителна оценка на четири компактни дизелови джипа, които в момента се продават в Европа – Hyundai Motor’s Kona, Mazda CX-3, Ford’s EcoSport и Dacia’s Duster.

Четирите модела бяха оценени в седем категории – каросерия, мощност, динамика на шофиране, свързаност, околна среда, комфорт и шофиране. Въз основа на оценката, Kona отбеляза 503 точки от общо 750, следван от CX-3 (481), EcoSport (465) и Duster (456).

Kona беше особено похвален за това, че има просторен и универсален интериор, изключително ускорение и изпреварващи характеристики, както и удобни усъвършенствани системи за подпомагане на водача, заяви южнокорейският автомобилен производител.

Продължение

Toyota намалява емисиите на CO2 в нов хибрид Yaris

Миникарът е с литиево-йонна батерия9 (4)- Gallery_YAR3021_18_1920x1080_tcm-3060-1597176

Стайлингът на новия Yaris с изпъкналите си арки на колелата и широка решетка, доминираща отпред, му придава привлекателен характер, според Toyota.

Новият хибриден Toyota Yaris сдвоява трицилиндров двигател с литиево-йонна батерия за първи път, за да намали емисиите на CO2 с повече от 20 процента в сравнение с изходящия хибрид, казва автопроизводителят.

Toyota Europe ще предложи най-новото си поколение автомобил Yaris от малък сегмент с бензинови и пълни хибридни задвижвания. Няма да има дизелова версия, както при сегашния модел.

Новият малък автомобил първоначално ще бъде пуснат само като хибрид, като бензиновите версии ще пристигнат по-късно, заяви Toyota в прессъобщение преди дни.

Продължение