Електрификацията на Hyundai

Ще продаде над 20 млн. електрически превозни средства до 2025 г.168000-vehicles-at-risk-for-fires

Hyundai има големи планове относно своята програма за електрификация, като си е поставил цел да продава повече от 560 000 EVs годишно до 2025 г., тъй като изглежда ще настигне някои от своите конкуренти, съобщава Reuters.

По време на обявяване по-рано преди седмица, южнокорейският производител на автомобили разкри план за пускане на 16 EV до 2025 г. Ако Hyundai трябва да продаде над 20 милиона електрически превозни средства до 2025 г., това ще представлява 17-кратно увеличение спрямо текущите данни за продажбите на EV .

Съперниците обещават подобен растеж, като Volkswagen очаква да произведе 22 милиона електрически превозни средства през следващото десетилетие, докато General Motors се стреми да продава 1 милион EVs до 2025 г.

„Това не е амбициозна цел. Ако Hyundai не успее да увеличи обема си достатъчно бързо, разходите за електрическите автомобили ще тежат на рентабилността“, заяви Лий Джаил, анализатор от Eugene Securities & Investment.

Hyundai направи изявлението си по време на обявяването на  своите финансови резултати. Неговата печалба за третото тримесечие нарасна с 59 на сто до 365 млн щатски долара.

От друга страна, Hyundai разкри, че общите продажби на дребно са спаднали с 3% през третото тримесечие поради спада в продажбите в Китай и Южна Корея, въпреки увеличението на продажбите в САЩ и силното търсене на SUV-тата си. Въпреки това, той очаква рентабилността да се подобри през четвъртото тримесечие благодарение на пускането на предстоящия Genesis GV80 и т.н.