НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

Vauxhall може да затвори до 100 представителства в Обединеното кралство

Заплашени са хиляди работни места01vauxhallnewbadge

The Independent

Компанията е изправена пред тежка битка, тъй като миналата година беше продадена на PSA, компанията, която притежава Peugeot и Citroën.

До 100 търговски представителства на Opel може да се изправят пред затваряне в Обединеното кралство, заплашвайки хиляди работни места, според медиен доклад.

Промишлената публикация Automotive Management съобщи, че собственикът на Vauxhall – PSA Group, възнамерява да намали до една трета търговските си площи през следващата година, заплашвайки повече от 3800 работни места. Преди това тя беше собственост на General Motors.

Още през октомври PSA каза, че ще съкрати около 400 работни места на Vauxhall в Ellesmere Port и през януари обяви, че ще намали още с 250 бройки.

Продажбите на автомобили Opel също намаляват в Обединеното кралство. Според данните на Сдружението на производителите и търговците на автомобили, цитирани от Automotive Management, продажбите на Vauxhall намаляват с 22% през 2017 г., а марката завърши годината с пазарен дял от 7,8% – драстично по-малко от 14% проведени през 2008 г.

През февруари PSA регистрира рекордна печалба и продажби за 2017 г., но производителността в нейната дивизия Opel, от която Vauxhall е британския клон, изостава.

PSA не беше на разположение веднага за коментар, когато се свърза с The Independent неотдавна.