Архив

Iran Khodro възнамерява да започне износ на автомобили за Русия

И двете страни са под западни икономически санкции, каза изпълнителният директор на Iran Khodro Мехди Хатиби, цитиран от International Business Times

RusAutoNews.- Както беше съобщено от списанието Za Rulem, водещият ирански автомобилен производител има желание да даде приоритет на износа за Русия, тъй като и двете страни са под западни икономически санкции, каза изпълнителният директор на Iran Khodro Мехди Хатиби, цитиран от International Business Times.

Iran Khodron TARA IKCO

Iran Khodron TARA IKCO

„Имахме добри преговори с Москва. Руският пазар с неговите възможности ще бъде един от важните ни пазари. Тази година ще започнем да изнасяме“, каза той.

Разговорът се състоя по време на презентация от Iran Khodro на най-новия кросоувър модел Rira във фабрика, разположена западно от Техеран.

Iran Khodro планира да произведе 500 000 автомобила тази година, а целта на компанията е да изнася 100 000 от тях годишно, в сравнение с по-малко от 20 000 в момента.

Компанията Iran Khodro вече е изнасяла автомобили за Русия между 2007 и 2009 г., но доставките са спрени поради ниско търсене.

Според Autostat към 1 юли 2022 г. в Русия са регистрирани 10,4 хиляди автомобила Iran Khodro, които са представени от единствения модел Samand (седан клас C). Почти всички са произведени през 2006-2008 г.