Испанските електроскутери на Silence идват в Европа

Движат се със 100 км в час и имат пробег 115 кмSilence2785B-copy

Базираната в Барселона компания за електрически скутери Silence е известна в Испания. Възможни са скорости на магистрали и ползване на батерии с голям капацитет.

Сега компанията пресича Пиренеите и се разширява в Европа. Това може да даде възможност на много европейци, които чакат да се доберат до тези уникални електрически скутери.

Скутерите бяха популярни при доставчиците и първите потребители, благодарение на способността им да достигат по-високи скорости и да покриват по-големи разстояния от повечето други електрически скутери.

Скутерите, които се произвеждат в Барселона, са способни на това отчасти благодарение на акумулаторите с голям капацитет. Подвижните батерии се предлагат с капацитет до 5 kWh, което е между 2-4 пъти по-голямо от многото други електрически батерии.

Функционалната граница за батерии за литиево-йонни скутери и мотоциклети често е била около 2 kWh, въпреки че електрическият мотоциклет Zero FX успява да приюти чифт акумулаторни батерии от 3,6 kWh. Над тези възможности батериите просто стават прекалено големи и тежки, за да се ползват удобно.

silence-s01-header2Silence използва уникален дизайн на батерията, който включва вградени колела и телескопична дръжка за багаж. Когато батерията се освободи от скутера, колелата се спускат надолу от батерията, така че тя може да се премести.

Батерията включва и изходи за аксесоари за захранване на 12 VDC и 220 VAC уреди директно от батерията. Това ефективно го превръща в подобно на Tesla Powerwall устройство в мобилна платформа.

Продажбите на Silence са нараснали впечатляващо у дома, удвоявайки се през 2018 г., като са регистрирани над 2000 от неговите електрически скутери S02.

Сега компанията е насочила вниманието си към 2019 г. със своя електрически скутер S01. Скутерът има максимална скорост от 100 км в час и пробег от 115 км. Той използва мотор от 11 kW, монтиран в едностранен шарнир. Производителността на S01 е сравнима с 250 куб. см. Повечето други електрически скутери в Европа попадат в класа 50-125 кубика.

В момента скутерът е предназначен за по-широк европейски пазар, като продажбите започват в Италия, Германия, Франция и Великобритания. Цената на S01 е €5995 в Испания, въпреки че вероятно ще бъде малко по-висока, когато се изнася за останалата част от Европа.

За сравнение, Vespa Elettrica току-що е започнала доставки в Европа за същата цена като S01. Elettrica е първият електрически скутер на Piaggio и предлага по-малко от половината от скоростта и мощността на S01, както и значително по-малък пробег. Батерията на Elettrica също е фиксирана към скутера и не може да се зарежда на закрито.

Silence в момента е в процес на осигуряване на местни дилъри и дистрибутори във всяка страна. „Като водеща марка ние просто искаме да започнем в тези нови територии, като работим с най-добрите”, казва Карлос Сотело, основател и главен изпълнителен директор на компанията.

В допълнение към S01 и S02, Silence предлага и триколесен електрически скутер S03. S03 е предназначен за търговски цели и е оптимизиран за задачи като доставки и транспорт на товари.