Лондонските черни таксита ще навлязат в Париж догодина

Последният електрически TX модел има пробег от 640 км между зарежданията

Работниците минават покрай електрическо такси в завода на London Electric Vehicle Company

Работниците минават покрай електрическо такси в завода на London Electric Vehicle Company

Reuters

LONDON – Притежаваната от китайската Geely – London Electric Vehicle Company, планира да започне да продава електрическа версия на емблематичното black taxi cab в Париж през следващата година, като продължава глобалното си разширяване.

През 2017 г. компанията избра Амстердам за първата си чуждестранна дестинация за новата електрическа версия на таксито и оттогава обяви планове за разширяване до Осло, Берлин и Хамбург.

Таксито трябва да транспортира парижани през първата половина на 2019 г. след приключване на преговорите с вносителя, казаха от компанията.

„Предвид трудностите, свързани със замърсяването на въздуха, с които се сблъскват френските градове, очакваме много да дадем на шофьорите и пътниците с нови възможности в Париж.

Това наистина подкрепя европейската ни позиция и очакваме с нетърпение да обслужваме градовете на Франция, заедно с тези в Норвегия, Холандия и Германия“.

Произведен в Ковънтри, Англия, последният TX модел на LEVC има цена от около 59 600 евро (69 660 долара). В TX могат да се настанят шест души и са инсталирани Wi-Fi.

Такситата имат пробег от 640 км между зарежданията.