Новото Peugeot 508 спечели награда

Automotive News Europe, чиито информации ползваме в сайта,  го награди за дизайнEurostars-2018-logo

Пиер-Пол Матей, Директор Дизайн на новото Peugeot 508, прие наградата за дизайн за 2018 г. Eurostar Design за работата си по изцяло новия седан на Peugeot. Всяка година Automotive News Europe, чиито информации ползваме редовно в сайта,  отличава хора, които са създали особено иновативен продукт в автомобилния сектор.

Журито на Automotive News Europe награди работата на Пиер-Пол Матей и неговия екип от дизайнери по новото Peugeot 508.

New 508 Berline_0То аплодира дръзките решения в дизайна, които ясно се разграничават от конвенционалните елементи, характерни за външния вид и стила на седаните от сегмент D. Решението да се създаде по-къс модел от предишното поколение и да се използва технология за врати без рамки, което намалява пътния просвет в сравнение с основните му съперници в сегмента, му придава специално присъствие и стойка. Това са само някои от тайните зад характера на новото Peugeot 508.

Освен пропорциите на автомобила журито оцени и интериорния дизайн, подчертавайки неговата оригиналност. Новото Peugeot 508 е оборудвано с най-новата версия на Peugeot i-Cockpit®, която запазва ключовите му компоненти, а именно компактен волан, голям 10-инчов капацитивен сензорен екран и цифров дисплей на нивото на очите с висока резолюция и възможност за персонализация.