FCA и PSA подготвят официален пакт за сливане след 16-и декември

Информацията още не е публичнаFiat Chrysler Automobiles NV And PSA Group Agree To Combine Businesses

BLOOMBERG

Fiat Chrysler Automobiles и производителят на Peugeot – PSA Group, имат за цел да подпишат официално споразумение през следващата седмица за комбиниране в четвъртия по големина автомобилен производител в света според хора, запознати с въпроса.

Напредъкът се постига в меморандума за разбирателство, въпреки че все още трябва да бъдат решени някои нерешени проблеми, заявиха хората, които поискаха да не бъдат назовавани, тъй като информацията не е публична.

Ройтерс съобщи, че PSA е свикала заседание на своя надзорен съвет за 17-и декември.

Сливането на Fiat Chrysler и PSA, номер 2 при продажбите на автомобили в Европа, би създало конгломерат, който да предизвика Volkswagen Group.

Съгласно плана новата компания ще бъде оглавена от изпълнителния директор на PSA – Карлос Таварес, докато председателят на FCA – Джон Елкан, ще запази ролята си на председател.

Дълбоките италиански корени на Fiat, заедно с 12-процентния дял на френското правителство в PSA, може да затруднят плановете.

Представители на FCA и PSA отказаха коментар. Компаниите бяха заявили, че имат намерение да подпишат сделка преди края на годината.