Маркионе се лекува в Университетската болница в Цюрих

Гл. изп. директор на Fiat Chrysler е след тежки усложнения

Гл. изп. директор на Fiat Chrysler Automobiles Серджо Маркионе се шегува с председателя Джон Елкан по време на медийната конференция в Балоко, Северна Италия, 1 юни 2018 г. Reuters

Гл. изп. директор на Fiat Chrysler Automobiles Серджо Маркионе се шегува с председателя Джон Елкан по време на медийната конференция в Балоко, Северна Италия, 1 юни 2018 г. Reuters

ZURICH (Reuters) – Главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Серджо Маркионе е постъпил в болница в Цюрих в неделя със сериозно заболяване след тежки усложнения след операция на раменете.

Говорител на Fiat Chrysler потвърди, че Маркионе е в Университетската болница в Цюрих, един от най-големите медицински центрове в страната.

Говорителят не даде сведение за състоянието на италианско-канадския 66-годишен изпълнителен директор, нито каза в кое от 43-те отделения в болницата е лекуван.

Fiat Chrysler определи своя шеф на Jeep Майк Манли в събота, да поеме незабавно управлението от Маркионе, който трябваше да се оттегли следващия април.

SGS, швейцарската компания за логистични услуги, също обяви в неделя, че е определен  нов действащ председател, който да поеме управлението от Маркионе, тъй като заболяването му го е възпрепятствало да изпълнява задълженията си.

SGS заяви в изявление, че е „дълбоко натъжена от новините“, същото заявиха  и в Лозана, в базираната в Швейцария Philip Morris International, където Маркионе е също в борда.

Заслуга на Маркионе бе, че спаси Fiat и Chrysler от фалит, след като взе италианското кормило през 2004 г. В събота той бе заменен и като председател и главен изпълнителен директор на Ferrari и председател на производителя на трактори CNH Industrial – и двете се отделиха от FCA през последните години.