Новата LADA Granta държи ниво

Комфорт и безопасност в много версии на достъпна ценаLada-Granta-front2-mini-1-800x628

От 1 септември 300 дилъри на LADA в 160 града на Русия започнаха продажбата на новата LADA Granta. Автомобилът, отличаващ се със съвременен стил и подобрено равнище на комфорт и безопасност, е бил и остава един от най-достъпните модели на руския пазар.

Стартовата цена на седана LADA Granta е най-изгодното предложение на руския пазар. По този начин в LADA Granta е реализиран един от главните принципи на производителя – най-добро качество и екипировка за достъпна цена.

Вече в базовата комплектация Standard влиза предпазна въздушна възглавница за водача, закрепване за детски седалки ISOFIX, система за екстрено оповестяване, АБС с усилвател на екстреното спиране, сгъваеми задни седалки, леко тонирани стъкла, аудиосистема.

Следващата комплектация – Classic – може да се похвали с почти двадесет допълнителни детайли и системи, подобрен стил, комфорт и безопасност.

В частност, има подобрена шумоизолация, борден компютър, външно отварящо електрическо копче за багажника, електроподемници на стъклата на предните врати, регулиране на волана по височина.

1526568250_vaz_lada_granta-7За комплектацията Classic е предложен пакет опции Optima, който включва подгрявани външни огледала и климатик.

За всичките четири типа каросерия е предвидена още по-добре снабдена комплектация Comfort. Тя включва предпазна възглавница за пътника отпред, подгряване на предните седалки, предни колани с предварително натягане, електрозадвижване и подгряване на външните огледала, климатик, аудиосистема, външни огледала с указатели за завиване, корпус на огледалата и дръжките на вратите боядисани в цвета на каросерията и огледало в сенника за пътника отпред.

Максимално окомплектованата версия на LADA Granta – това е Luxe. Тя включва такива опции като сигнализация, вставки от плат в панелите на вратите, регулиране на седалката на шофьора и предните колани по височина, подгряване на ветровото стъкло, задни стъклоподемници, 15-дюймови лети колела.

За комплектацията Luxe е достъпен пакет опции Prestige, в който влизат система за електронен контрол на устойчивостта (ESC), противобуксуваща система (TCS), система за помощ при тръгване по наклон (HSА), парктроник, датчици за дъжд и светлина…

Струва си да се отбележи, че LADA Granta е един от най-достъпните модели с автоматична трансмисия. Има версия седан с 16-клапанов двигател от 106 к.с. и автоматизирана трансмисия. Има автоматична скоростна кутия и при версия с 98 к.с.  Освен тези два силови агрегата за LADA Granta е достъпен и  8-клапанов мотор то 87 к.с. и механична трансмисия, а също 16-клапанов със 106 к.с. и механична трансмисия.