Hennessey тества своя Venom F5 Engine с над 2000 к. с.

С него ще се достигат 482 км в час

Източник: Top Gear

Hennessey направи фурор в Pebble Beach с двойно hennessey-venom-f5-montereyтурбо, чудовище от 7.6-литров двигател. Предназначен за Venom F5, моторът, който в продължение на почти пет години се готвеше, най-накрая изпълни обещанието на Hennessey за нелепа мощност в най-новия и най-голям хиперкар. Но 1600 к. с. е само скок, казва главният изпълнителен директор на компанията.

Моторът е тестван „на над 2000 к. с.“, каза Джон Хенсеси в интервю за Top Gear. „Планираме ли да доставим това ниво на мощност на нашите клиенти?“ „Не, но ние ще доставим толкова голяма мощност, колкото е необходимо, за да надхвърлим 300 мили в час“, призна той.

Суперавтомобилът, който се появи на западното крайбрежие, ще бъде от 1600 к.с. и с въртящ момент от 1762 Нм, когато се появи през 2019 г. Целта, както е отбелязано, е да достигне 482 км в час.

hennessey-venom-f5-engineЗа разлика от излизащия Venom – който по същество беше модифициран Lotus с фантастичен комплект за каросерията – новият Venom ще бъде построен изцяло от начало. Тялото от въглеродните влакна ще се увие около тръбно стоманено шаси, а всичко ще наклони везните на 3000 кг.

Ограниченото производство е планирано за някъде през 2019 г.

Цената за тази мощна машина? 1,6 млн долара.