2018 PARIS AUTO SHOW: Виетнамският VinFast – с първия си автомобил

Компанията ще има годишно производство 500 000 автомобила до 2025 г.SUV-front-34

Automotive News Europe

Виетнамският автомобилен производител VinFast разкри първите си автомобили, по италиански дизайн, които ще дебютират на автомобилното изложение в Париж на 2 октомври.

Производителят каза, че седанът и SUV представляват „мощен, прогресивен дух на нов, енергичен и развиващ се Виетнам“.

VinFast е част от виетнамския конгломерат Vingroup и се ръководи от Джеймс Делука, бивш вицепрезидент на производството на General Motors.

Разкритият SUV има подобен размер като BMW X5. Неговата по-мускулеста предница и смели линии му придават по-спортна идентичност, съобщи VinFast в изявление в понеделник.

Седанът е със същата дължина като автомобилите от  серията BMW 5. Има дълъг капак отпред, класически багажник и хоризонтални линии на тялото. Дългият капак на седана, класическият багажник и хоризонталните линии на тялото спомагат за придаването на симетричен вид.

PH-910009998.jpg&Maxw=615&cci_ts=20180910064100jМоделите на VinFast имат изпъкнал V елемент отпред. Хоризонталната хромирана шина, която се комбинира с LED дневните светлини, създава курсив с F-мотив, представляващ втората сричка на VinFast.

Логото „V“ в решетката посочва страната  Виетнам, както и марките Vingroup и VinFast, заяви ръководителят на дизайна на VinFast Дейвид Лион в изявлението.

И двете коли са проектирани от Pininfarina от Италия. VinFast използва изложението в Париж за повишаване на глобалния си имидж.

Производителят  планира да пусне седан и SUV през третото тримесечие на 2019 г. Компанията е насочена към годишното производство на 500 000 автомобила до 2025 г. след първоначална мощност между 100 000 и 200 000. Планира също така да изнася на чужди пазари.