Citroën представи концепцията Ami One Electric

С автомобила „шевроните“ отбелязват  100 години от създаването сиHERO

Този месец Citroën празнува 100-годишнината си, тъй като компанията е основана през март 1919 г. от френския индустриалец Андре-Гюстав Ситроен. Компанията твърди, че тя запазва 100 години иновации и смелост, посветени на свободата на движение с новата изцяло електрическа концепция Citroën Ami One, която бе представена на автомобилното изложение в Женева.

Концепцията на Ami One е описана като „разрушителен изцяло електрически обект“, който поставя цифровите технологии в сърцето на новия опит в градската мобилност.

Тази малка EV за двама позволява градска мобилност за всички, тъй като тя ще се управлява без свидетелство за правоуправление. Благодарение на своите размери, автомобилът осигурява и първокласна маневреност и максимална възможност за паркиране. Пробегът е до 100 км, но максималната скорост е ограничена до само 45 км в час.

Идеята зад концепцията Ami One е да се създаде алтернатива на обществения транспорт (автобус, влак и т.н.) и други видове транспорт, като велосипеди и електрически скутери в градовете.

Превозните средства могат да се предлагат в системи за споделяне на автомобили за минути, дни или дори години.

Зареждането отнема около 2 часа

Дължината на мъника е 2.50 м, ширината 1.50 м, височината 1.50 м. Диаметър на завой 8 м. Теглото е 425кг.