90-годишният Bentley ‘Blower’ – отново в ограничена серия

Компанията ще направи само 12 от тези нови, стари машини1929-bentley-supercharged-41-2-litre-blower

Това, което е старо, отново е ново в Bentley, тъй като марката пуска отново в производство 4-литровия модел от 1929 г. Компанията прави само 12 бройки от него и приема поръчки от заинтересовани клиенти.

4½-литровият автомобил разполага с четирицилиндров двигател със суперкомпресор тип Roots, който извежда мощността до 240 к. с. за състезателната версия, вместо 130 к. с. без него. Фирмата е направила само 55 екземпляра от тях, включително пет специално за състезания.

1929-bentley-supercharged-41-2-litre-blower (1)За да създаде новите автомобили, Bentley ще използва комбинация от авангардни технологии и стари. Компанията ще възстанови собствения си 4½-литров мотор. Също така ще използва някои от оригиналните форми, инструментални джаги и ръчни инструменти от 20-те години за производство на новите компоненти. 12-те купувачи ще трябва да бъдат търпеливи, защото Bentley ще се нуждае от приблизително две години, за да произведе всички автомобили.

Bentley отпразнува 100 години в бизнеса тази година. В допълнение към тези специални оферти, марката дебютира Continental GT кабриолет. Ограниченият брой от 100 превозни средства добавя и  Bentley Blower от 1929 като възстановява класическия автомобил.