Първата електрифицирана Skoda слиза от конвейера

Skoda Superb iV plug-in хибрид започва серийно производство в Квасини05_44

Skoda Auto е инвестирала приблизително 12 милиона евро за модифициране на производственото си съоръжение в Квасини, за да отговори на специфичните изисквания за изграждане на електрически превозни средства.

Производството на каросерията и монтажното хале, например, са модифицирани и в резултат на ремонтните дейности, приставният хибрид Superb iV може да бъде изграден на същата производствена линия като моделите с конвенционален горивен двигател. Тъй като двата варианта на задвижване имат различни размери на пода, част от оборудването в магазина за каросерии трябваше да бъде адаптирано или монтирано.

Залата, използвана за контрол на качеството, беше изцяло преустроена: работните места трябваше да бъдат пренаредени за производството и пускането в експлоатация на превозни средства като част от производствения процес.

Superb iV

Superb iV

В рамките на производствената линия ŠKODA AUTO инсталира и допълнителен контейнер за рамки на шаси, както и манипулатор за високо напрежение и 12V батерии.

Superb iV PHEV, който ще влезе на пазара в началото на 2020 г., разполага с 1.4 бензинов двигател и електрически мотор, осигуряващ комбинирана мощност от 218 к. с. Изцяло електрическият пробег е до 56 км в WLTP цикъла и заявените 930 км могат да бъдат покрити, когато се комбинират с бензиновия двигател.