Архив

Polestar иска да удвои пазарния си обхват до 2023 г

Разширяване на съществуващи и нови пазари, и въвеждане на три нови моделаpolestar-2021-01-min

Източник: polestar.com

Марката за електрически автомобили Polestar има за цел да увеличи годишните си продажби до 290 000 превозни средства до края на 2025 г. с разширяване на съществуващи и нови пазари и въвеждане на три нови модела. До края на 2023 г. Polestar вече трябва да присъства на 30 пазара – в момента те са 14.

През първата половина на 2022 г. Испания, Португалия, Ирландия и Израел ще бъдат първите нови пазари, които ще бъдат добавени, според марката. Polestar публикува подробностите като част от планираното в САЩ сливане със SPAC Gores Guggenheim, за да подкрепи амбициите си за растеж. Очаква се бизнес комбинацията да приключи през първата половина на 2022 г.

Polestar има 86 търговски обекта на своите 14 пазара, в сравнение с 40 в края на 2020 г., с последните допълнения, включително съоръжения в Ню Йорк и Бостън в САЩ. Очаква се разширяването да продължи бързо там: 25 места в САЩ вече са планирани до края на годината.

„Ние постигнахме огромен растеж от началото на пълномащабна дейност през 2020 г., подкрепен от органична експанзия на пазара, силен интерес към нашите отличени с награди модели Polestar и ползи от следпандемичния вятър на дребно“, казва Томас Ингенлат, главен изпълнителен директор на Polestar. „Очакваме с нетърпение по-нататъшното ускоряване на растежа чрез разширяване на нашето глобално присъствие и продължаване на иновациите на нашето продуктово портфолио.”

Относно по-нататъшното развитие на продуктовото портфолио, Polestar наскоро потвърди някои подробности за предстоящите модели. Вече е известен електрическият SUV Polestar 3, който ще се произвежда в САЩ заедно с електрическото Volvo XC90. Това превозно средство се очаква през 2022 г. и се очаква да има целеви обхват от 600+ километра. По отношение на цената Polestar 3 ще бъде подобен на Porsche Cayenne.

Тези подробности идват от самата Polestar, те бяха показани в кулоарите на презентацията за шофиране на Polestar 2 Single Motor. Polestar 3 „Luxury Aero SUV“ ще бъде последван през 2023 г. от друг електрически SUV, Polestar 4 като „Premium Sport SUV“. И тук целевият обхват е 600+ километра, а по отношение на цената (и предполагаемите размери) Porsche Macan е референтният.

Подобен модел на Panamera ще бъде пуснат на пазара през 2024 г. Polestar 5 е описан като „Luxury Sport GT с 4 врати“. С Polestar Precept шведско-китайската марка вече показа проучване, подобно на седан – не е известно колко от концептуалния автомобил също ще бъде включен в Polestar 5. Но и тук има целеви диапазон от 600 + километри.