Архив

Разкриха серия Microlino Pioneer

Помните ли BMW Isetta?

На времето тя спасява баварския концерн, заедно с модела 700, от фалит….

Microlino 2022

Microlino 2022

Италианското ново Microlino прилича на нея…

13 май 2022 г.

Какво съобщава сайтът microlino-car.com…

Micro Mobility Systems пусна първото издание на Microlino. Ограничената „серия Pioneer“ включва 999 леки електрически превозни средства, които ще слязат от линиите в Торино, Италия.

Всички Microlinos от серия Pioneer имат батерия от 10,5 кВтч за обхват до 177 километра и се предлагат в два цвята, ексклузивни за стартовото издание: Atlantis Blue и Torino Aluminium. Планирано е Microlino да бъде пуснат на пазара на 24 май на новата сглобка на Micro Mobility в Торино. Партньор в производството е CECOMP.

Веднъж разширени, Micro Mobility Systems очакват да произвеждат едно Microlino на всеки 20 минути, преди капацитетът да достигне около 7500 всяка година.

Първите 999 обаче са запазени за ранни поддръжници – Micro Mobility показа първата концепция в Женева преди шест години и взе резервации. 999 също е „почит към нашата първа иновация, микро скутерът“, който основателят Вим Оуботер изобрети през 1999 г.

Повече от 80 процента от отделните части на Microlino се произвеждат в Европа, повечето от тях в Италия. Micro Mobility Systems представи серийната версия на Microlino 2.0 от миналата година. Електрическият лек автомобил ще се предлага в трите издания Urban, Dolce и Competizione и с три версии на батерии за пробег съответно от 95, 175 и 230 километра. Серията Pioneer носи батерия от среден клас. Голямата батерия няма да е налична преди лятото. Класифициран като превозно средство L7e, Microlino тежи по-малко от 500 килограма и може да се движи със скорост до 90 км/ч. Обемът на багажника е 230 литра.

Началото на серийното производство беше отлагано многократно, последно поради проблеми с веригата за доставки. Предишни проблеми също така показаха, че Micro Mobility Systems се бори срещу Artega в съда. Artega, първоначално производствен партньор, сега работи, за да пусне на пазара своята версия на електрическия автомобил с балон, но компаниите успяха да се уредят извън съда, както се съобщава.