Архив

Isuzu ще разработи тежък водороден камион с горивни клетки на Honda

Споразумение, подписано от двете компании, потвърди това

Моделът за серийно производство се планира да последва през 2027 г.

isuzu.co.jp, global.honda

Японският производител на автомобили Isuzu Motors планира да пусне тежкотоварен камион с технология заisuzu-brennstoffzellen-lkw-fuel-cell-truck-2023-01-min горивни клетки от Honda през 2027 г. Споразумение, подписано от двете компании, потвърди това.

Honda и Isuzu Motors преди това се споразумяха да изследват съвместно тежкотоварни камиони с горивни клетки в началото на 2020 г. Планът е да започне демонстрационно тестване на прототип на камион по обществени пътища през текущата фискална година, която ще приключи на 31 март 2024 г. Моделът за серийно производство се планира да последва през 2027 г.

Honda публикува своята бъдеща стратегия за използване на горивни клетки за собствена употреба и маркетинг през февруари 2023 г. По това време Honda реши да раздели усилията си с горивни клетки в четири основни области за използване на своята система с горивни клетки: превозни средства с горивни клетки, търговски превозни средства, стационарни електроцентрали и строителни машини.

Освен това компанията обяви намерения за активно сътрудничество с други компании.

Isuzu също така следва други партньорства в областта на камионите с горивни клетки, например в областта на лекотоварните камиони с Hino и Toyota.