Шварценегер ще кара изцяло електрически Mercedes G-Class

Направен е от Kreisel Electrickreisel-electric-schwarzenegger-copyright-kreisel-electric-gmbh-www-martinproell-com-8-e1485173463105

През последните няколко години, Арнолд Шварценегер е бил на мисия за справяне с изменението на климата и това е голяма промяна за един човек, който използва колекция Hummer  -чудовището заплюскане на гориво.

Той все още се интересува от големите оф-роуд превозни средства, но успя да обърне страстта си в съответствие с новото си екологично съзнание за начин на живот. Неговият нов изцяло електрически Mercedes G-Class не консумира газ, благодарение на последното превлъплъщение на Kreisel Electric.

Kreisel са една малка компания, стартирала с батерии, от трима братя в Австрия, родината на Арнолд. Те са известни с това, че преоборудват някои популярни европейски превозни средства в електрически, с техните собствени батерии и значително увеличават пробега им.kreisel-electric-schwarzenegger-copyright-kreisel-electric-gmbh-www-martinproell-com-13

Сега те са в процес на изграждане на 800-MWh батерия и се носят слухове, че се работи с автопроизводителите да поставят своята батерия с технология на висока енергийна плътност в произведени превозни средства.

Бившият губернатор на Калифорния е голям фен и дългогодишен собственик на Mercedes G-Class, той е работил с Kreisel Electric за изграждане на електрическа версия.

В състезанието Hahnenkamm в Kitzebuehel неотдавна, той участва, за да представи автомобила за първи път:

В случая на Mercedes G-Class, инсталираният внушителен 80 кВтч пакет в колата е за около диапазон от 190 мили. Батерията тежи 510 кг или еквивалентна на Tesla батерия.

Електродвигателят е с 360 кВт (490 к.с.) на изхода на пътя и достига максимална скорост от 183 км в час. Той ускорява колата от 0 до 100 км в час за 5.6 сек. или 3 сек. по-бързо от оригиналния си вариант с газ захранване.

Но това не е всичко, което е бързо. Особено интересно е, че Kreisel твърди, че автомобилът може да се зарежда при 150 кВт – много по-бързо от повечето превозни средства на разположение днес.