Audi TT от Vilner

Дизайнерски тунингAudi_TTbyVilner_13

Атанас Вилнер: Променянето на вида на колата е много индивидуално и в България не е разпространено

Студиото на Наско Вилнер е известно със своите разработки-шедьоври. Сега ви представяме последната.

…Може би ще ви прозвучи странно, но инициалите на TT на това Audi идват от Tourist Trophy, безспорно най-старото и опасно мотоциклетно състезание на планетата, провеждащо се от 1907 г. до днес. NSU, марката сляла се с Auto Union, за да се превърне този съюз в Audi, има история на о-в Ман с нейните мотоциклети, където участва в TT от 1911 г. В последствие се появяват автомобилите NSU 1000TT, 1200TT и TTS, а през 1998 г. Audi възражда двете наклонени букви (също както в логото на състезанието) върху задницата на компактното си купе и роудстър.

Конкретното TT от 1998 г. също заема особено важно място в живота на неговия собственик, поради което той решава да подари на роудстъра си вниманието на Vilner, без обаче да отдалечава прекалено автомобила от оригиналното усещане. Заводският сив интериор е прекалено скучен и оттам тръгва самата идея.Audi_TTbyVilner_12

Цветовете и оформлението на интериора на един роудстър обаче са още по-важни отколкото при автомобилите с фиксирани покриви, защото при кабриолета визуалното съпоставяне на салона с екстериора е неизбежно. Поради тази причина Vilner поставят акценти в синьо в кокпита – ивици от алкантара по седалките и вратите, сини предпазни колани, сини шевове и централен маркер от синя кожа на волана. Същият е изцяло премоделиран от специалистите в ателието, скосен е в долната част, а обръчът е прекроен за оптимален ергономичен захват.

Audi_TTbyVilner_11Централната конзола е боядисана в меко кафяво, а продължението и между двете облегалки е облечено във фина кожа със същия цвят. Основна забележителност на салона е перфорацията изпълнена в TT мотив, като в горната част на средите на облегалките са оставени по една плътна емблема в стила на името на модела. Изключително дискретни детайли, но видими при свален покрив са тапите в основите на конструкцията на подглавниците. Традиционно неглижирани от производителите, черните пластмасови детайли Vilner обличат в обърната кожа.

Собственикът докарва колата с вече модифициран екстериор, но арт студиото добавя LED елементи във фаровете и стоповете, които придават по-съвременен акцент на ТТ. Черният подпис на Vilner отляво завършва автомобила, заедно със също лакираните в тъмния цвят инициали от противоположната страна на задницата.

 

1998 Audi TT 1.8 T Roadster, 1781 куб. см, 4-цил., редови, 180 к.с., 235 Нм, 5-ст. ръчна, предно предаване, 1320 кг.

Създадено през 1996 г. студио Vilner е място, където автомобили от цял свят получават дизайнерско преобразяване. Неговите специалисти влагат най-доброто от себе си, за да може автомобилите на клиентите им да изпъкват и да представят тяхната индивидуалност по неповторим начин.

Инфо. Vilner