НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

VW ще пусне марка SOL EV в Китай с кросоувър

Това е третото съвместно предприятие, създадено от VW  в AR-305029998страната

Automotive News China

JAC Volkswagen, новосъздадено съвместно предприятие между Jianghuai Automobile Co. и Volkswagen Group, заяви, че първият продукт с новата му марка SOL в Китай ще бъде подкомплектов кросоувър, E20X.

SOL E20X, представен на автомобилното изложение в Пекин миналата седмица, ще има пробег с едно зареждане от повече от 300 км, казаха от VW.

Той разполага с аудио система с изкуствен интелект, както и с интелигентни услуги за мобилност за зареждане на батерията, паркиране и онлайн плащания. Той също така разполага с интернет свързаност за инфоразвлеченията и за наблюдение на експлоатационните условия на автомобила.

jac-volkswagen-sol-e20x-auto-china-04-888x444VW обяви, че ще започне да го продава през третото тримесечие.

Допълнителни подробности за SOL E20X не бяха съобщени.

JAC VW беше създаден  като партньорство 50 на 50 в град Хефей в източната част на Китай в началото на 2017 г. Той ще произвежда EV с годишен производствен капацитет от 100 000.

Това е третото съвместно предприятие, създадено от VW в Китай, след VW-SOLScreen-Shot-2018-03-13-at-4.48.21-PMпартньорство с Китай FAW Group Corp. и SAIC Motor Corp.

Групата Volkswagen няма да пусне в продажба електромобили под собствените си марки като VW и Skoda до 2021 г. Съвместното предприятие с JAC ще даде възможност на германския автомобилен гигант да спечели кредити, които китайско правителство позволява от следващата година.

VW Group е най-големият производител на леки автомобили в Китай, като близо 1,01 милиона автомобила са били доставени под различни марки през първото тримесечие, което е с 13% повече в сравнение със същия период на миналата година.