НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

Tesla пуска Electric Motorhome на базата на Тесла Semi

Компанията има много други програми за превозни средстваTesla-Electric-Motorhome-e1530284923835

Автомобилите често се свързват със свободата. Идеята, че можете да вземете целия си дом на път и да опознаете света, е изключително привлекателна за много хора.

Електрическите моторни къщи ще имат същата привлекателност, но биха могли да бъдат на съвсем ново ниво.

С достатъчен пробег, можете да шофирате по-голямата част от деня и да паркирате на къмпинг със сервиз, за да заредите и направите нощувка и след това да се върнете на следващия ден.

Няколко компании започват да се опитват да навлязат в тази област.

Една немска компания наскоро представи прототип за електрически автомобил с пълен размер и Winnebago пусна изцяло електрическа RV платформа. Но няма в момента достатъчно добър задвижващ механизъм, за да направи тези автомобили жизнеспособни.

Феновете на Tesla отдавна мечтаят за това, производителят на автомобили да използва своя опит в областта на електрическите превозни средства, за да се впусне в тази област.

Компанията има много други програми за превозни средства, които ще се реализират, но испански дизайнер помисли над това, как ще изглежда Tesla motorhome:

Както виждате, превозното средство е силно вдъхновено от Tesla Semi, електрическият камион от клас 8 на Tesla.

В миналото изпълнителният директор на Tesla Елън Мъск говори за навлизането на платформи на компанията за други превозни средства, като платформата Model X за микробус и платформата Tesla Semi за голям пикап, но не се е материализирало нищо досега.

Какво мислите за тази идея за Tesla Electric Motorhome въз основа на Tesla Semi?

Дори само половината от мощността и енергийния капацитет на Tesla Semi вероятно биха могли да доведат до прилични спецификации на автомобила с 300 мили пробег на едно зареждане.